Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piparkakku-puolukkajäätelö

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Litraa
Fork and knife
2 Litraa
Täyteläinen kotitekoinen vegaaninen jäätelö on helppo valmistaa ilman jäätelökonetta. Mausta jäätelö jouluisaksi puolukkasoseella ja piparkakkumuruilla.

Ainekset

5 dl
(2 prk) kasvipohjaista vispiä
320 g
(1 prk) kondensoitua kookosmaitoa
400 g
(2 ps) puolukoita (pakaste)
150 g
piparkakkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota vispi sähkövatkaimella. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi.

5 dl
(2 prk) kasvipohjaista vispiä
320 g
(1 prk) kondensoitua kookosmaitoa
2

Soseuta kohmeiset puolukat sauvasekoittimella. Rouhi piparkakut karkeaksi rouheeksi. Sekoita puolukkasurvos jäätelömassaan. Kääntele piparirouhe joukkoon.

400 g
(2 ps) puolukoita (pakaste)
150 g
piparkakkuja
3

Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan (vetoisuus 2 litraa). Pakasta noin 8 tuntia tai yön yli. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: Annas-piparkakut ovat vegaanisia.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 2.12.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1042

4359

82,5 g

51,0 g

66,5 g

41,5 g

7,0 g

9,5 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

320 g (1 prk) kondensoitua kookosmaitoa .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli