Rommirusinajäätelö

arvosana5/5

(2)arviota
2 Litraa

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Valmista helppo vegaaninen jäätelö itse vain muutamasta aineksesta. Mausta jäätelö talven hittimaulla - rommissa marinoiduilla rusinoilla!

Ainekset

MääräAinesosa
5 dl(2 prk) kasvipohjaista vispiä
320 g(1 prk) kondensoitua kookosmaitoa
3 dlrusinoita
1 dltummaa rommia
2 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota vispi sähkövatkaimella. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    5 dl(2 prk) kasvipohjaista vispiä
    320 g(1 prk) kondensoitua kookosmaitoa
  2. 2

    Mittaa rusinat ja rommi pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. Anna maustua 15 minuuttia. Sekoita vaniljasokeri ja rusinat liemineen jäätelömassaan.

    MääräAinesosa
    3 dlrusinoita
    1 dltummaa rommia
    2 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan (vetoisuus 2 litraa). Pakasta noin 8 tuntia tai yön yli. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: rommin voi korvata 1 desillä vettä ja 1 teelusikallisella rommiaromia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 320 g (1 prk) kondensoitua kookosmaitoa .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.10.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä