Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rommirusinajäätelö

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Litraa
Fork and knife
2 Litraa
Valmista helppo vegaaninen jäätelö itse vain muutamasta aineksesta. Mausta jäätelö talven hittimaulla - rommissa marinoiduilla rusinoilla!

Ainekset

5 dl
(2 prk) kasvipohjaista vispiä
320 g
(1 prk) kondensoitua kookosmaitoa
3 dl
rusinoita
1 dl
tummaa rommia
2 tl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota vispi sähkövatkaimella. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi.

5 dl
(2 prk) kasvipohjaista vispiä
320 g
(1 prk) kondensoitua kookosmaitoa
2

Mittaa rusinat ja rommi pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. Anna maustua 15 minuuttia. Sekoita vaniljasokeri ja rusinat liemineen jäätelömassaan.

3 dl
rusinoita
1 dl
tummaa rommia
2 tl
vaniljasokeria
3

Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan (vetoisuus 2 litraa). Pakasta noin 8 tuntia tai yön yli. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: rommin voi korvata 1 desillä vettä ja 1 teelusikallisella rommiaromia.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

944

3953

68,0 g

44,5 g

66,0 g

66,0 g

8,5 g

6,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

320 g (1 prk) kondensoitua kookosmaitoa .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli