Piparkakku-puolukkajäätelö

arvosana5/5

(4)arviota
2 Litraa

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Täyteläinen kotitekoinen vegaaninen jäätelö on helppo valmistaa ilman jäätelökonetta. Mausta jäätelö jouluisaksi puolukkasoseella ja piparkakkumuruilla.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dl(2 prk) kasvipohjaista vispiä
320 g(1 prk) kondensoitua kookosmaitoa
400 g(2 ps) puolukoita (pakaste)
150 gpiparkakkuja

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota vispi sähkövatkaimella. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    5 dl(2 prk) kasvipohjaista vispiä
    320 g(1 prk) kondensoitua kookosmaitoa
  2. 2

    Soseuta kohmeiset puolukat sauvasekoittimella. Rouhi piparkakut karkeaksi rouheeksi. Sekoita puolukkasurvos jäätelömassaan. Kääntele piparirouhe joukkoon.

    MääräAinesosa
    400 g(2 ps) puolukoita (pakaste)
    150 gpiparkakkuja
  3. 3

    Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan (vetoisuus 2 litraa). Pakasta noin 8 tuntia tai yön yli. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: Annas-piparkakut ovat vegaanisia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 320 g (1 prk) kondensoitua kookosmaitoa .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.10.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä