Keksilevite-kirsikkajäätelö

arvosana5/5

(3)arviota
2 Litraa

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Kondensoidusta kookosmaidosta ja kasvivispistä valmistettu vegaaninen jäätelö on koukuttavan hyvää! Mausta jäätelö kirsikkahillolla ja keksilevitesattumilla.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dl(2 prk) kasvipohjaista vispiä
320 g(1 prk) kondensoitua kookosmaitoa
2 dlkirsikkahilloa
250 g(2 dl) karamellisoitua keksilevitettä (biscoff)

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota vispi sähkövatkaimella. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    5 dl(2 prk) kasvipohjaista vispiä
    320 g(1 prk) kondensoitua kookosmaitoa
  2. 2

    Sekoita hillo jäätelöpohjaan. Pehmennä keksilevitettä mikrossa muutama sekunti. Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan kolmeen kerrokseen. Valuta väleihin ja pinnalle keksilevitettä. Vedä jäätelömassaan veitsellä pyörteitä.

    MääräAinesosa
    2 dlkirsikkahilloa
    250 g(2 dl) karamellisoitua keksilevitettä (biscoff)
  3. 3

    Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan (vetoisuus 2 litraa). Pakasta noin 8 tuntia tai yön yli. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 320 g (1 prk) kondensoitua kookosmaitoa .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.10.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä