Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Siivilöi tomusokeri puhtaan leivinpaperin päälle. Kumoa kypsä pohja tomusokeroidulle leivinpaperille ja irrota päällimmäinen leivinpaperi. Anna jäähtyä.
Valmista kinuski. Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Keitä 5–15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Sekoita voi kastikkeeseen. Anna kinuskin jäähtyä.
Valmista valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma ja vatkaa hieman jäähtynyt valkosuklaa vaahtoon.
Levitä valkosuklaatäyte jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti. Valuta noin ⅔ kinuskista raidoiksi valkosuklaatäytteen päälle. Säästä loput kinuskista koristeluun. Kääri levy tiiviiksi rullaksi leivinpaperin avulla ja jätä saumapuoli alle.
Sulata koristeluun tuleva valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Raidoita halko suklaalla ja lopulla kinuskilla. Koristele halutessasi jäisillä puolukoilla.
Vinkki: Jätä pohjasta irrotettu leivinpaperi jäähtymisen ajaksi pohjan päälle ja peitä vielä puhtaalla leivinliinalla. Näin pojasta ei haihdu kosteutta eikä se murene käärittäessä.
Vinkki: Voit käyttää itsetehdyn kinuskikastikkeen tilalla myös valmista gluteenitonta kinuskikastiketta (2 dl).
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
372
1555
21,6 g
13,2 g
39,7 g
34,1 g
0,7 g
4,6 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(pakastepuolukoita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli