Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jouluomena-vuokapulla

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Joulun herkullisin täytepulla syntyy makean kanelisesta täytteestä ja rapsakasta omenasta. Kruunaa vuokapullat raikkaalla tuorejuustokuorrutuksella.

Ainekset

Pullataikina

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
1/2 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 rkl
kardemummaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
leivontamargariinia tai voita

Täyte

400 g
(2 kpl) omenaa (esim. Santana)
75 g
leivontamargariinia tai voita
1 dl
fariinisokeria
2 rkl
kanelia

Kuorrutus

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 - 3/4 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunamehua

Lisäksi

1/2 kpl
kananmunaa pullien voiteluun
1 rkl
leivontamargariinia tai voita vuoan voiteluun
(½ dl pekaanipähkinöitä tai hasselpähkinöitä koristeluun)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko kananmuna lasiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet munasta taikinaan, säästä loput voiteluun. Lisää taikinaan sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
2 1/2 dl
maitoa
1/2 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 rkl
kardemummaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
leivontamargariinia tai voita
2

Pese, kuori ja kuutioi omenat. Sekoita huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja kaneli kulhossa.

400 g
(2 kpl) omenaa (esim. Santana)
75 g
leivontamargariinia tai voita
1 dl
fariinisokeria
2 rkl
kanelia
3

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion malliseksi levyksi (noin 35 x 40 cm). Levitä kanelitäyte levylle. Ripottele omenat päälle. Jätä levyn alareunasta muutama sentti täyttämättä. Kääri napakaksi rullaksi ja leikkaa 12 osaan.

4

Aseta palat tasaisin välein voideltuun vuokaan (25 x 35 cm) leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pinta munalla ja paista 175-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää.

1 rkl
leivontamargariinia tai voita vuoan voiteluun
1/2 kpl
kananmunaa pullien voiteluun
5

Sekoita kuorrutuksen ainekset. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneiden pullien pinnalle. Halutessasi koristele rouhituilla pähkinöillä.

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 - 3/4 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunamehua
(½ dl pekaanipähkinöitä tai hasselpähkinöitä koristeluun)
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
|
Muokattu: 19.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

385

1612

15,5 g

6,2 g

51,3 g

23,6 g

2,0 g

8,4 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 rkl kardemummaa ,

2 rkl kanelia,

(½ dl pekaanipähkinöitä tai hasselpähkinöitä koristeluun).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli