Jouluomena-vuokapulla
Ainekset
Pullataikina
Täyte
Kuorrutus
Lisäksi
Valmistus
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko kananmuna lasiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet munasta taikinaan, säästä loput voiteluun. Lisää taikinaan sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
Pese, kuori ja kuutioi omenat. Sekoita huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja kaneli kulhossa.
Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion malliseksi levyksi (noin 35 x 40 cm). Levitä kanelitäyte levylle. Ripottele omenat päälle. Jätä levyn alareunasta muutama sentti täyttämättä. Kääri napakaksi rullaksi ja leikkaa 12 osaan.
Aseta palat tasaisin välein voideltuun vuokaan (25 x 35 cm) leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pinta munalla ja paista 175-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää.
Sekoita kuorrutuksen ainekset. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneiden pullien pinnalle. Halutessasi koristele rouhituilla pähkinöillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
385
1612
15,5 g
6,2 g
51,3 g
23,6 g
2,0 g
8,4 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 rkl kardemummaa ,
2 rkl kanelia,
(½ dl pekaanipähkinöitä tai hasselpähkinöitä koristeluun).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli