Lohi-pinaatticarbonara
Ainekset
Valmistus
Paloittele lohi. Sulata pinaatti mikrossa. Raasta sitruunan kuori. Sekoita kulhossa ruokakerma, juustoraaste, kananmunat, suola ja sitruunankuori. Lisää pinaatti ja lohi.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kaada pasta takaisin kattilaan. Hienonna basilika. Sekoita basilika ja pinaatti-lohiseos pastan joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna nopeasti sekoitellen. Tarjoa heti.
Vinkki: Voit käyttää myös lämminsavulohta, mutta sekoita se pastan joukkoon vasta ihan lopuksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
249
1042
4,0 g
1,3 g
41,8 g
0,5 g
2,0 g
10,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
100 - 150 g Kylmäsavu- tai graavilohta,
1 pussi (150 g) pakastepinaattia,
Sitruunan kuori,
2 dl Juustoraastetta,
0,5 tl Suolaa,
1 dl Basilikaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli