Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Nosta pohja pois pelliltä ja jäähdytä.
Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (2 rkl). Sekoita mansikat, minttu, mehu, kuoriraaste ja sokeri kulhossa.
Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon rahka ja sokerit. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste (1 tl) ja limenmehu (1 rkl) vaahtoon.
Puolita kakkupohja. Laita toinen puolikas vuokaan (20 cm x 30 cm). Levitä pohjalle mojito-mansikat ja puolet täytteestä. Laita toinen pohja päälle. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin vähintään 2 tunniksi ennen tarjoilua. Koristele mansikoilla, mintunlehdillä ja limeviipaleilla.
Vinkki: Mittaa kakkupohjan aineet mökillä lasien avulla. Riko kananmunat lasiin, laita toiseen lasiin saman verran sokeria ja kolmanteen lasiin saman verran vehnäjauhoja. Lisää jauhoihin pari ruokalusikallista perunajauhoja ja 1 tl leivinjauhetta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
334
1398
18,0 g
10,3 g
29,7 g
21,3 g
1,7 g
10,6 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl (½ ruukkua) minttua,
mintunlehtiä,
limeä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli