Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen Biscoff-juustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Biscoff-juustokakku syntyy helposti ilman liivatetta. Samettisen pehmeä moussekakku hurmaa täyteläisellä kanelin ja karamellin maulla, jotka yhdistyvät rapeaan Biscoff-keksipohjaan.

Ainekset

Pohja

250 g
(1 pkt) karamellisoituja keksejä (Lotus Biscoff)
100 g
vegaanista margariinia (Eleplant)

Täyte

250 g
(2 dl) karamellisoitua keksilevitettä (Lotus Biscoff)
400 g
(2 rs) vegaanista tuorejuustoa (esim. Violife creamy original)
1 1/2 dl
kauravispiä (Fazer Aito)

Pinnalle

150 g
(noin 1 dl) karamellisoitua keksilevitettä (Lotus Biscoff)

Koristelu

(viikunaa ja rosmariinia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

2

Hienonna keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Säästä 6 keksiä koristeluun. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

250 g
(1 pkt) karamellisoituja keksejä (Lotus Biscoff)
100 g
vegaanista margariinia (Eleplant)
3

Vatkaa keksilevite ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vispi ja vatkaa kuohkeaksi. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

250 g
(2 dl) karamellisoitua keksilevitettä (Lotus Biscoff)
400 g
(2 rs) vegaanista tuorejuustoa (esim. Violife creamy original)
1 1/2 dl
kauravispiä (Fazer Aito)
4

Pehmennä keksilevitettä mikrossa muutama sekunti. Valuta levite kakun pinnalle. Anna kuorrutteen kovettua noin tunti jääkaapissa.

150 g
(noin 1 dl) karamellisoitua keksilevitettä (Lotus Biscoff)
5

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele kakku keksimuruilla ja halutessasi viikunalohkoilla ja rosmariininoksilla.

(viikunaa ja rosmariinia)

Vinkki: Vaahdota ylijäävä kauravispi (1 dl) ja pursota ruusukkeiksi kakun pinnalle.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.9.2024
|
Muokattu: 9.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

530

2217

33,2 g

12,8 g

48,3 g

26,6 g

1,4 g

7,9 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(viikunaa ja rosmariinia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli