Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Janssoninkiusaus sillistä

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen janssoninkiusaus onnistuu helposti myös sillistä. Erityisen hyvin anjovisfileiden tilalle sopii matjessilli, jossa on valmiiksi herkullisen mausteinen maku. Kermainen sillijansson on hyvä hävikkiruoka joulupöydän tähteistä.

Ainekset

75 g
(1 kpl) matjessillifileetä
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta
3 dl
kermaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

25 g
voita
2 tl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
voita tai margariinia vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa silli kuutioiksi. Sekoita jäinen peruna-sipulisekoitus ja sillikuutiot keskenään kulhossa. Levitä seos voideltuun vuokaan.

75 g
(1 kpl) matjessillifileetä
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta
1 rkl
voita tai margariinia vuoan voiteluun
2

Yhdistä kerma, suola ja pippuri kulhossa ja valuta seos vuokaan.

3 dl
kermaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Lisää voi nokareina päälle. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Viimeistele halutessasi tuoreella tillillä.

25 g
voita
2 tl
tilliä hienonnettuna
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.11.2022
|
Muokattu: 23.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

443

1854

35,8 g

22,8 g

23,8 g

7,0 g

1,3 g

6,0 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl tilliä hienonnettuna,

1 rkl voita tai margariinia vuoan voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli