Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tuliset kukkakaaliwingsit

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Bang bang -kukkakaalit eli tuliset kukkakaaliwingsit ovat satokauden koukuttavin herkku! Kukkakaalin kukinnot paistetaan uunissa rapeiksi suupaloiksi taikinakuoren sisällä ja viimeistellään makeantulisella chilikastikkeella. Rapeat chilikukkakaalit ovat kiva vegaaninen vaihtoehto naposteluruoaksi.

Ainekset

1 kpl
iso kukkakaali
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
valkosipulijauhetta
1/2 tl
suolaa
2 dl
vettä
2 1/2 dl
pankojauhoja

Chilikastike

1 dl
vegaanista majoneesia
1/2 dl
makeaa chilikastiketta
1 rkl
limenmehua
1 rkl
vettä
2 tl
srirachaa

Halutessasi

ruohosipulia
seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese kukkakaali. Leikkaa kukinnot suupaloiksi.

1 kpl
iso kukkakaali
2

Sekoita vehnäjauhot ja mausteet kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada pankojauhot syvälle lautaselle. Dippaa kaalipalat taikinaan ja pyörittele pankojauhoissa. Levitä palat leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä puolivälissä.

2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
valkosipulijauhetta
1/2 tl
suolaa
2 dl
vettä
2 1/2 dl
pankojauhoja
3

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Sekoita kukkakaalit kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina tai dippaa kastikkeeseen.

1 dl
vegaanista majoneesia
1/2 dl
makeaa chilikastiketta
1 rkl
limenmehua
1 rkl
vettä
2 tl
srirachaa
4

Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla ja seesaminsiemenillä. Tarjoa kukkakaalit halutessasi riisin kanssa.

ruohosipulia
seesaminsiemeniä

Vinkki: Voit paistaa kukkakaalit Airfryerissa 180 asteessa noin 10 minuuttia.

Hyvästi hävikki: Paista kukkakaalin lehdet rapeiksi 200-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia. Pyörittele lehdet öljyssä ja mausta suolalla sekä pippurilla ennen paistoa. Hyödynnä paksut varret esimerkiksi kasvissosekeittoon.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.6.2023
|
Muokattu: 24.7.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

458

1915

20,5 g

1,3 g

55,5 g

8,0 g

5,0 g

9,3 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl srirachaa,

ruohosipulia,

seesaminsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli