Ota rasva pehmenemään noin tunti ennen leipomista.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita kananmuna, sokeri ja mausteet maitoseokseen. Lisää pehmeä rasva ja riisijauhot, sekoita. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen tai yleiskoneen taikinakoukuilla ja lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan koneen käydessä. Vaivaa vielä noin 5 minuuttia koko jauhomäärän lisäämisen jälkeen.
Älä kohota taikinaa. Pyörittele se pulliksi tai kääräise korvapuusteiksi, laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota noin 30 minuuttia.
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Kypsennä uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Vinkki: Jos haluat pullista myös maidottomia, käytä nesteenä kaurajuomaa ja rasvana maidotonta leivontamargariinia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
66
274
2,9 g
1,8 g
8,8 g
6,1 g
0,2 g
1,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
kananmuna,
5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta,
kananmuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli