Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Saaristolaispeltileipä

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Saaristolaisleipä pellillä saa ihanaa makeutta siirapista ja täyteläisyyttä kaljamaltaista. Herkkuleivän pinta viimeistellään kinuskisella voi-siirappiseoksella.

Ainekset

Mallaspohja

2 dl
kaljamallasrouhetta
2 dl
vettä

Lisäksi

3 dl
vettä
1 dl
tummaa siirappia
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
2 tl
suolaa
8 dl
vehnäjauhoja

Pinnalle

1/2 dl
tummaa siirappia
50 g
voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa mallasrouhe kulhoon. Kiehauta vesi (2 dl) ja sekoita se rouheen joukkoon. Anna seoksen turvota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

2 dl
kaljamallasrouhetta
2 dl
vettä
2

Lisää turvonneen mallasrouheen joukkoon kädenlämpöä hieman lämpimämpi vesi (42 astetta), siirappi, kuivahiiva, suola ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan käsin vaivaten.

3 dl
vettä
1 dl
tummaa siirappia
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
2 tl
suolaa
8 dl
vehnäjauhoja
3

Painele tai kauli taikina jauhoja apuna käyttäen pellin kokoiseksi levyksi. Peitä liinalla ja kohota noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

4

Leikkaa leipä veitsellä ruudukoksi. Paina veitsi pohjaan saakka, jotta ruudukko säilyy paistamisen aikana. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

5

Kiehauta voi ja siirappi. Ota leipä uunista, sivele voi-siirappiseos pinnalle ja paista vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä ennen palojen irrottamista toisistaan.

50 g
voita
1/2 dl
tummaa siirappia

Vinkki: Tarjoa mehevä peltileipä lohimoussen kanssa.

Vinkki: Saaristolaispeltileipä maistuu myös joulun juustopöydässä.

Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
|
Muokattu: 7.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

146

611

2,5 g

1,4 g

27,1 g

8,1 g

0,9 g

3,1 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl kaljamallasrouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli