Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohimousse

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Helppo ja herkullinen lohimousse sopii hyvin alkupalaksi tai kalapöytään. Tarjoa mousse makean tumman limpun tai saaristolaisleivän kanssa.

Ainekset

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
120 g
(1 prk) smetanaa
1 kpl
pieni punasipuli
150 g
(1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohta
150 g
(1 pkt) graavisuolattua kirjolohta
1 dl
tilliä hienonnettuna (½ ruukkua)
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Lisäksi

saaristolaispeltileipää tai makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu)
tilliä
(1 prk (100 g) kirjolohen mätiä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota tuorejuustoa ja smetanaa hetki kulhossa sähkövatkaimella.

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
120 g
(1 prk) smetanaa
2

Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi lohet pieniksi kuutioiksi. Sekoita loput lohimoussen ainekset tuorejuusto-smetanavaahtoon ja anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.

1 kpl
pieni punasipuli
150 g
(1 pkt) graavisuolattua kirjolohta
150 g
(1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohta
1 dl
tilliä hienonnettuna (½ ruukkua)
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa
3

Lusikoi mousse saaristolaisleipäpaloille. Koristele tillillä ja halutessasi mädillä.

Saaristolaispeltileivän reseptin löydät täältä:

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
|
Muokattu: 7.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

118

495

9,8 g

5,0 g

1,3 g

1,2 g

0,1 g

6,0 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

saaristolaispeltileipää tai makeaa tummaa limppua (esim, maalahden limppu),

tilliä,

(1 prk (100 g) kirjolohen mätiä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli