Lohimousse

arvosana4/5

(5)arviota
12 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Helppo ja herkullinen lohimousse sopii hyvin alkupalaksi tai kalapöytään. Tarjoa mousse makean tumman limpun tai saaristolaisleivän kanssa.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
120 g(1 prk) smetanaa
1 kplpieni punasipuli
150 g(1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohta
150 g(1 pkt) graavisuolattua kirjolohta
1 dltilliä hienonnettuna (½ ruukkua)
2 rklsitruunanmehua
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Lisäksi

saaristolaispeltileipää tai makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu)
tilliä
(1 prk (100 g) kirjolohen mätiä)

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota tuorejuustoa ja smetanaa hetki kulhossa sähkövatkaimella.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    120 g(1 prk) smetanaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi lohet pieniksi kuutioiksi. Sekoita loput lohimoussen ainekset tuorejuusto-smetanavaahtoon ja anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni punasipuli
    150 g(1 pkt) graavisuolattua kirjolohta
    150 g(1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohta
    1 dltilliä hienonnettuna (½ ruukkua)
    2 rklsitruunanmehua
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    ripaus suolaa
  3. 3

    Lusikoi mousse saaristolaisleipäpaloille. Koristele tillillä ja halutessasi mädillä.

Saaristolaispeltileivän reseptin löydät täältä:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, saaristolaispeltileipää tai makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu), tilliä, (1 prk (100 g) kirjolohen mätiä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.11.2021
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä