Lohimousse
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo ja herkullinen lohimousse sopii hyvin alkupalaksi tai kalapöytään. Tarjoa mousse makean tumman limpun tai saaristolaisleivän kanssa.
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohta |
| 150 g | (1 pkt) graavisuolattua kirjolohta |
| 1 dl | tilliä hienonnettuna (½ ruukkua) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| saaristolaispeltileipää tai makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu) | |
| tilliä | |
| (1 prk (100 g) kirjolohen mätiä) | |
- 1.
Vaahdota tuorejuustoa ja smetanaa hetki kulhossa sähkövatkaimella.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi lohet pieniksi kuutioiksi. Sekoita loput lohimoussen ainekset tuorejuusto-smetanavaahtoon ja anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.
- 3.
Lusikoi mousse saaristolaisleipäpaloille. Koristele tillillä ja halutessasi mädillä.
Helppo ja herkullinen lohimousse sopii hyvin alkupalaksi tai kalapöytään. Tarjoa mousse makean tumman limpun tai saaristolaisleivän kanssa.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohta |
| 150 g | (1 pkt) graavisuolattua kirjolohta |
| 1 dl | tilliä hienonnettuna (½ ruukkua) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| saaristolaispeltileipää tai makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu) | |
| tilliä | |
| (1 prk (100 g) kirjolohen mätiä) | |
Valmistus
- 1
Vaahdota tuorejuustoa ja smetanaa hetki kulhossa sähkövatkaimella.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 120 g (1 prk) smetanaa - 2
Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi lohet pieniksi kuutioiksi. Sekoita loput lohimoussen ainekset tuorejuusto-smetanavaahtoon ja anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni punasipuli 150 g (1 pkt) graavisuolattua kirjolohta 150 g (1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohta 1 dl tilliä hienonnettuna (½ ruukkua) 2 rkl sitruunanmehua 1/2 tl mustapippuria rouhittuna ripaus suolaa - 3
Lusikoi mousse saaristolaisleipäpaloille. Koristele tillillä ja halutessasi mädillä.
Saaristolaispeltileivän reseptin löydät täältä:
Ravintosisältö
118
Energiaa kcal
495
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,3 g
Hiilihydraatteja
1,2 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
118
Energiaa kcal
495
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,3 g
Hiilihydraatteja
1,2 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, saaristolaispeltileipää tai makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu), tilliä, (1 prk (100 g) kirjolohen mätiä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























