Vaahdota tuorejuustoa ja smetanaa hetki kulhossa sähkövatkaimella.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi lohet pieniksi kuutioiksi. Sekoita loput lohimoussen ainekset tuorejuusto-smetanavaahtoon ja anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.
Lusikoi mousse saaristolaisleipäpaloille. Koristele tillillä ja halutessasi mädillä.
Saaristolaispeltileivän reseptin löydät täältä:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
118
495
9,8 g
5,0 g
1,3 g
1,2 g
0,1 g
6,0 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
saaristolaispeltileipää tai makeaa tummaa limppua (esim, maalahden limppu),
tilliä,
(1 prk (100 g) kirjolohen mätiä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli