Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, sokeri, öljy ja kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa jauhoja. Kohota taikinaa noin tunti liinan alla.
Silppua kinkku ja tomaatit.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa se kahtia ja kauli tai levitä taputellen suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (25 x 40 cm). Levitä täytteen ainekset levyille. Rullaa levyt leveyssuunnassa löyhästi. Nosta ne leivinpaperoidulle pellille. Kohota uunin lämmityksen ajan. Vedä terävällä veitsellä viiltoja pinnoille.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1731
7244
55,5 g
16,5 g
216,0 g
16,0 g
16,0 g
81,5 g
4,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
11 g (1 ps) kuivahiivaa,
1 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli