Vinkit toimivan retkimenun suunnitteluun
Ulkoillessa ruoka maistuu, joten retkellä pitää olla tarpeeksi syötävää. Siksi ruoat kannattaa miettiä etukäteen – ja ottaa silti mukaan myös helposti syötäviä välipaloja. Kun suunnittelet retkiruokia, listaa samalla välineet, jotka tarvitset ruokien tekemiseen ja syömiseen.
Mitkä ruoanlaittovälineet tarvitaan? Ota mukaan ainakin nämä
Kun kokkaat avotulella, tarvitset tulenkestävän patakintaan tai tukevat pihdit, joilla voit siirtää astian pois tulelta. Ota iso lusikka kauhaksi ja puukko veitseksi. Varaa mukaan foliota ja leivinpaperia, joita voit käyttää nyyttien tekemiseen ja ruoan lämpimänä pitämiseen. Talouspaperilla saat pyyhittyä ruokien rippeet lautasista ja muista astioista ennen tiskaamista.
Helpota ruoanlaittoa käyttövalmiilla aineksilla
Lisää ruokiin kypsää, valmiiksi maustettua vuolukanaa tai nyhtökauraa, käytä kestomakkaroita ja marinoitua tofua. Pakkaa mukaan kartonkiin pakattuja säilykkeitä ja kastikkeita sekä aina kätevä tortillapaketti. Tortillan sisään voit kääräistä niin suolaiset kuin makeat nuotioherkut. Helpot tikkupullat teet kätevästi valmiista croissant-taikinasta.