Viiden kerroksen purkkisalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Kokoa lounassalaatti kerroksittain purkkiin tai rasiaan. Kun teet salaatin etukäteen, alimmat kerrokset saavat marinoitua meheviksi, mutta pinnalle kootut pinaatinlehdet pysyvät rapeina. Lounastauolla kiepautat vain ainekset ylösalaisin, niin koko salaatti saa pintaansa herkullisen kastikkeen.
| 400 g | myskikurpitsaa |
| 400 g | kukkakaalia |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus chilirouhetta | |
| 400 g | kuorrutettuja kanansisäfileitä (ranch) |
| 350 g | täysjyväpastaa (esim. fusilli) |
| 70 g | pinaattia |
| Kastike | |
|---|---|
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | sinappia |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus suolaa | |
- 1.
Pese ja paloittele kasvikset. Poista kurpitsasta kuori. Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä valkosipuli, öljy ja mausteet. Sekoita puolet mausteöljystä kasviksille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ota tässä vaiheessa tomaatit ja kukkakaalit pois pelliltä, jos haluat, että ne jäävät napakammiksi.
- 2.
Kasvisten kypsyessä leikkaa kana pienemmiksi paloiksi. Kääntele kanat lopussa mausteöljyssä, lisää ne pellille kasvisten viereen ja kypsennä vielä 15 minuuttia.
- 3.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja valuta kypsä pasta.
- 4.
Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- 5.
Kokoa salaatti purkkiin tai korkeareunaiseen rasiaan. Kaada kastike pohjalle, lisää sitten pasta, kana ja kasvikset. Lisää huuhdellut ja kuivatut pinaatinlehdet päällimmäiseksi.
Kokoa lounassalaatti kerroksittain purkkiin tai rasiaan. Kun teet salaatin etukäteen, alimmat kerrokset saavat marinoitua meheviksi, mutta pinnalle kootut pinaatinlehdet pysyvät rapeina. Lounastauolla kiepautat vain ainekset ylösalaisin, niin koko salaatti saa pintaansa herkullisen kastikkeen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | myskikurpitsaa |
| 400 g | kukkakaalia |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus chilirouhetta | |
| 400 g | kuorrutettuja kanansisäfileitä (ranch) |
| 350 g | täysjyväpastaa (esim. fusilli) |
| 70 g | pinaattia |
Kastike | |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | sinappia |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus suolaa | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese ja paloittele kasvikset. Poista kurpitsasta kuori. Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä valkosipuli, öljy ja mausteet. Sekoita puolet mausteöljystä kasviksille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ota tässä vaiheessa tomaatit ja kukkakaalit pois pelliltä, jos haluat, että ne jäävät napakammiksi.
Määrä Ainesosa 400 g myskikurpitsaa 400 g kukkakaalia 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 2 tl kuivattua oreganoa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa ripaus chilirouhetta - 2
Kasvisten kypsyessä leikkaa kana pienemmiksi paloiksi. Kääntele kanat lopussa mausteöljyssä, lisää ne pellille kasvisten viereen ja kypsennä vielä 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g kuorrutettuja kanansisäfileitä (ranch) - 3
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja valuta kypsä pasta.
Määrä Ainesosa 350 g täysjyväpastaa (esim. fusilli) - 4
Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 3 rkl rypsiöljyä 1 rkl punaviinietikkaa 1 tl sinappia 1 tl juoksevaa hunajaa ripaus suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Kokoa salaatti purkkiin tai korkeareunaiseen rasiaan. Kaada kastike pohjalle, lisää sitten pasta, kana ja kasvikset. Lisää huuhdellut ja kuivatut pinaatinlehdet päällimmäiseksi.
Määrä Ainesosa 70 g pinaattia
Ravintosisältö
656
Energiaa kcal
2746
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
68,0 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
10,0 g
Kuituja
32,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
656
Energiaa kcal
2746
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
68,0 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
10,0 g
Kuituja
32,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus chilirouhetta, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























