
Viiden kerroksen purkkisalaatti
Ainekset
Kastike
Valmistus
Pese ja paloittele kasvikset. Poista kurpitsasta kuori. Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä valkosipuli, öljy ja mausteet. Sekoita puolet mausteöljystä kasviksille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ota tässä vaiheessa tomaatit ja kukkakaalit pois pelliltä, jos haluat, että ne jäävät napakammiksi.
Kasvisten kypsyessä leikkaa kana pienemmiksi paloiksi. Kääntele kanat lopussa mausteöljyssä, lisää ne pellille kasvisten viereen ja kypsennä vielä 15 minuuttia.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja valuta kypsä pasta.
Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Kokoa salaatti purkkiin tai korkeareunaiseen rasiaan. Kaada kastike pohjalle, lisää sitten pasta, kana ja kasvikset. Lisää huuhdellut ja kuivatut pinaatinlehdet päällimmäiseksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
656
2746
25,5 g
2,0 g
68,0 g
9,3 g
10,0 g
32,3 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus chilirouhetta,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli