Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Viiden kerroksen purkkisalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kokoa lounassalaatti kerroksittain purkkiin tai rasiaan. Kun teet salaatin etukäteen, alimmat kerrokset saavat marinoitua meheviksi, mutta pinnalle kootut salaatinlehdet pysyvät rapeina. Lounastauolla kiepautat vain ainekset ylösalaisin, niin koko salaatti saa pintaansa herkullisen kastikkeen.

Ainekset

1 kg
kasviksia (esim. kurpitsaa, kukkakaalia ja kirsikkatomaatteja)
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
kuivattua oreganoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus chilirouhetta
400 g
(1 pkt) kuorrutettuja kanansisäfileitä (Sweet crispy & dippi)
(timjamia)
7 dl
(350 g) täysjyväpastaa (esim. fusillia)
70 g
(1 ps) pinaattia, rucolaa tai salaatinlehtiä

Kastike

3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
sinappia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja paloittele kasvikset. Poista kurpitsasta kuori. Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä valkosipuli, öljy ja mausteet. Sekoita puolet mausteöljystä kasviksille ja kääntele niin, että ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ota tässä vaiheessa tomaatit ja kukkakaalit pois pelliltä, jos haluat, että ne jäävät napakammiksi.

1 kg
kasviksia (esim. kurpitsaa, kukkakaalia ja kirsikkatomaatteja)
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
kuivattua oreganoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus chilirouhetta
2

Kasvisten kypsyessä leikkaa kana pienemmiksi paloiksi. Jos käytät timjamia, hienonna muutama oksa ja lisää se loppuun mausteöljyyn. Kääntele kanat mausteöljyssä, lisää ne pellille kasvisten viereen ja paista vielä 15 minuuttia.

400 g
(1 pkt) kuorrutettuja kanansisäfileitä (Sweet crispy & dippi)
(timjamia)
3

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja valuta kypsä pasta.

7 dl
(350 g) täysjyväpastaa (esim. fusillia)
4

Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
sinappia
1 tl
juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Kokoa salaatti purkkiin tai korkeareunaiseen rasiaan. Kaada kastike pohjalle, lisää sitten pasta, kana ja kasvikset. Lisää huuhdellut ja kuivatut salaatinlehdet päällimmäiseksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 20.9.2022
|
Muokattu: 7.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

673

2818

25,5 g

2,3 g

72,3 g

7,8 g

10,0 g

32,8 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus chilirouhetta,

(timjamia),

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli