Kikherne-salaattileivät
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytä vartissa valmistuvat lounasleivät helpolla kikhernetahnalla ja salaatilla. Tuttu hummus saa kivan vaihtoehdon, kun maustat kikherneet tillillä, kapriksilla ja sinapilla. Vegaaniset kikherneleivät saat käyttämällä vegaanista majoneesia.
| Kikhernetahna | |
|---|---|
| 230 g | (1 pkt 380/230 g) kikherneitä |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 2 rkl | pieniä kapriksia |
| 3 rkl | majoneesia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 8 kpl | isoa paahtoleipäviipaletta |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa tai salaatinlehtiä |
- 1.
Murskaa valutetut kikherneet kulhossa perunasurvimella tai sauvasekoittimella, jätä joukkoon myös kokonaisia. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli ja kaprikset. Sekoita kaikki tahnan ainekset kulhossa.
- 2.
Paahda leivät rapeiksi. Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Huuhtele ja kuivaa rucola, revi suupaloiksi. Levitä tahna neljälle paahtoleivälle. Lisää tomaattia ja rucolaa. Aseta loput paahtoleivät kansiksi ja puolita leivät.
Kikherne-salaattileivät
arvosana5/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Täytä vartissa valmistuvat lounasleivät helpolla kikhernetahnalla ja salaatilla. Tuttu hummus saa kivan vaihtoehdon, kun maustat kikherneet tillillä, kapriksilla ja sinapilla. Vegaaniset kikherneleivät saat käyttämällä vegaanista majoneesia.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kikhernetahna | |
| 230 g | (1 pkt 380/230 g) kikherneitä |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 2 rkl | pieniä kapriksia |
| 3 rkl | majoneesia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 8 kpl | isoa paahtoleipäviipaletta |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa tai salaatinlehtiä |
Valmistus
- 1
Murskaa valutetut kikherneet kulhossa perunasurvimella tai sauvasekoittimella, jätä joukkoon myös kokonaisia. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli ja kaprikset. Sekoita kaikki tahnan ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 230 g (1 pkt 380/230 g) kikherneitä 1 kpl pieni punasipuli 1/2 kpl ruukkua tilliä 2 rkl pieniä kapriksia 3 rkl majoneesia 1 rkl sitruunanmehua 2 tl dijoninsinappia 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Paahda leivät rapeiksi. Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Huuhtele ja kuivaa rucola, revi suupaloiksi. Levitä tahna neljälle paahtoleivälle. Lisää tomaattia ja rucolaa. Aseta loput paahtoleivät kansiksi ja puolita leivät.
Määrä Ainesosa 8 kpl isoa paahtoleipäviipaletta 2 kpl tomaattia 1 kpl ruukku villirucolaa tai salaatinlehtiä
Ravintosisältö
159
Energiaa kcal
664
Energiaa kj
6,1 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,9 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
4,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
159
Energiaa kcal
664
Energiaa kj
6,1 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,9 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
4,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl pieniä kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























