Kikherne-salaattileivät

arvosana5/5

(1)arvio
8 Kappaletta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Täytä vartissa valmistuvat lounasleivät helpolla kikhernetahnalla ja salaatilla. Tuttu hummus saa kivan vaihtoehdon, kun maustat kikherneet tillillä, kapriksilla ja sinapilla. Vegaaniset kikherneleivät saat käyttämällä vegaanista majoneesia.

Ainekset

MääräAinesosa

Kikhernetahna

230 g(1 pkt 380/230 g) kikherneitä
1 kplpieni punasipuli
1/2 kplruukkua tilliä
2 rklpieniä kapriksia
3 rklmajoneesia
1 rklsitruunanmehua
2 tldijoninsinappia
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

8 kplisoa paahtoleipäviipaletta
2 kpltomaattia
1 kplruukku villirucolaa tai salaatinlehtiä

Valmistus

  1. 1

    Murskaa valutetut kikherneet kulhossa perunasurvimella tai sauvasekoittimella, jätä joukkoon myös kokonaisia. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli ja kaprikset. Sekoita kaikki tahnan ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    230 g(1 pkt 380/230 g) kikherneitä
    1 kplpieni punasipuli
    1/2 kplruukkua tilliä
    2 rklpieniä kapriksia
    3 rklmajoneesia
    1 rklsitruunanmehua
    2 tldijoninsinappia
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Paahda leivät rapeiksi. Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Huuhtele ja kuivaa rucola, revi suupaloiksi. Levitä tahna neljälle paahtoleivälle. Lisää tomaattia ja rucolaa. Aseta loput paahtoleivät kansiksi ja puolita leivät.

    MääräAinesosa
    8 kplisoa paahtoleipäviipaletta
    2 kpltomaattia
    1 kplruukku villirucolaa tai salaatinlehtiä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl pieniä kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
16.2.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä