Arkiruoka
Mitä leivän päälle? Näiden vaihtoehtojen avulla leikkeleistä on helpompi luopua
Tässä ratkaisuja sinulle, kun mietit millä korvaisit lihaleikkeleet leivän päällä.


Kokeile kananmunaa uudella tavalla
Kananmuna on helppo ja proteiinirikas valinta leivän päälle. Jos leivän välistä putoilevat kananmunaviipaleet ärsyttävät, kokeile raastaa keitetty kananmuna. Raastamalla saat tasaisesti keltuaista ja valkuaista koko leivälle. Yhdistä esimerkiksi avokadon kanssa.
Kananmunaraaste on samettisen pehmeää ja sopii loistavasti myös munavoihin.
Laita leivän päälle paistettua kananmunaa tai munakokkelia, jonka voit maustaa haluamallasi tavalla. Kokeile myös muutaman vuoden takaista kikkaa, jossa munakas paistetaan suoraan leivän väliin. Katso valmistus videolta!
Juustohöylä sopii tofullekin
Mitä laittaa leivän päälle, jos leikkeet ovat pannassa? Tofua tietenkin!
Juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi höylätty kylmäsavustettu tofu muistuttaa hyvin paljon lihaleikkeleitä. Jos ohuet viipaleet paahtaa pannulla rapeaksi, maku on vielä parempi. Valkosipulin ystävä sipaisee tofuviipaleiden alle murskattua valkosipulia tai ripottelee päälle valkosipulijauhetta, jolloin makuun tulee mukaan hieman meetvurstimaisia vivahteita.
Kun murustat tofua rasvalevitteen joukkoon, saat proteiinipitoisen levitteen, joka muistuttaa munavoita. Joukkoon voi lisätä muussattuja kikherneitä, sekä hienonnettuja yrttejä.
Kaiva kikherneet kuivakaapista
Kaapista löytyvistä kikherneistä saa tehtyä monenmoisia tahnoja, jotka sopivat leivälle. Hummus on klassikko, jota voi piristää soseuttamalla joukkoon pari kypsää punajuurta. Hummuksen kaltainen tahna onnistuu myös esimerkiksi valkoisista pavuista.
Maukas ja hummusta raikkaampi tahna valmistuu muussaamalla kikherneitä majoneesipohjaiseen kastikkeeseen. Hienonna joukkoon ainakin punasipulia ja tilliä ja mausta sinapilla.