Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Arkiruoka

Mitä leivän päälle? Näiden vaihtoehtojen avulla leikkeleistä on helpompi luopua

Tässä ratkaisuja sinulle, kun mietit millä korvaisit lihaleikkeleet leivän päällä.

Paahtoleipä raastetulla kananmunalla ja avokadolla.
Paahtoleipä raastetulla kananmunalla ja avokadolla.
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
19.2.2025 | Päivitetty 24.2.2025

Kokeile kananmunaa uudella tavalla

Kananmuna on helppo ja proteiinirikas valinta leivän päälle. Jos leivän välistä putoilevat kananmunaviipaleet ärsyttävät, kokeile raastaa keitetty kananmuna. Raastamalla saat tasaisesti keltuaista ja valkuaista koko leivälle. Yhdistä esimerkiksi avokadon kanssa.

Kananmunaraaste on samettisen pehmeää ja sopii loistavasti myös munavoihin.

Laita leivän päälle paistettua kananmunaa tai munakokkelia, jonka voit maustaa haluamallasi tavalla. Kokeile myös muutaman vuoden takaista kikkaa, jossa munakas paistetaan suoraan leivän väliin. Katso valmistus videolta!

Juustohöylä sopii tofullekin

Mitä laittaa leivän päälle, jos leikkeet ovat pannassa? Tofua tietenkin!

Juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi höylätty kylmäsavustettu tofu muistuttaa hyvin paljon lihaleikkeleitä. Jos ohuet viipaleet paahtaa pannulla rapeaksi, maku on vielä parempi. Valkosipulin ystävä sipaisee tofuviipaleiden alle murskattua valkosipulia tai ripottelee päälle valkosipulijauhetta, jolloin makuun tulee mukaan hieman meetvurstimaisia vivahteita.

Kun murustat tofua rasvalevitteen joukkoon, saat proteiinipitoisen levitteen, joka muistuttaa munavoita. Joukkoon voi lisätä muussattuja kikherneitä, sekä hienonnettuja yrttejä.

Kaiva kikherneet kuivakaapista

Kaapista löytyvistä kikherneistä saa tehtyä monenmoisia tahnoja, jotka sopivat leivälle. Hummus on klassikko, jota voi piristää soseuttamalla joukkoon pari kypsää punajuurta. Hummuksen kaltainen tahna onnistuu myös esimerkiksi valkoisista pavuista.

Maukas ja hummusta raikkaampi tahna valmistuu muussaamalla kikherneitä majoneesipohjaiseen kastikkeeseen. Hienonna joukkoon ainakin punasipulia ja tilliä ja mausta sinapilla.

Lisää ideoita leivänpäällisiin