Munavoi

arvosana5/5

(1)arvio
10 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Kananmunista ja voista tehty helppo munavoi on perinteinen karjalanpiirakoiden kaveri, mutta se maistuu myös ruisleivän, näkkärin ja hapankorppujen päällä.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
100 gvoita tai margariinia
6 kplkananmunia
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Ota rasva huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin ennen munavoin valmistamista.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai margariinia
  2. 2

    Keitä munia 7 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori munat ja hienonna ne haarukalla.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunia
  3. 3

    Lisää paloiteltu rasva munien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta munavoi suolalla.

    MääräAinesosa
    1/4 tlsuolaa

Vinkki: Mausta ja väritä munavoi persilja- tai ruohosipulisilpulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä