Munavoi | Tahna | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Munavoi

Munavoi

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Munavoi on perinteinen karjalanpiirakoiden kaveri, mutta se maistuu levitteenä myös ruisleivän, näkkärin tai hapankorppujen päällä. Kokeile munavoita myös uusien perunoiden ja paistetun tai grillatun kalan kanssa.

Ainekset

100 g
voita tai margariinia
6 kpl
kananmunia
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota rasva huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin ennen munavoin valmistamista.

100 g
voita tai margariinia
2

Keitä munia 7 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori munat ja hienonna ne haarukalla.

6 kpl
kananmunia
3

Lisää paloiteltu rasva munasilpun joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta munavoi suolalla.

1/4 tl
suolaa

Vinkki! Mausta ja väritä munavoi persilja- tai ruohosipulisilpulla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.2.2012
Muokattu: 9.4.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

489

117

11,1 g

6,1 g

0,2 g

0,2 g

4,3 g

0,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli