Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Munavoi

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Munavoi on perinteinen karjalanpiirakoiden kaveri, mutta se maistuu levitteenä myös ruisleivän, näkkärin tai hapankorppujen päällä. Kokeile munavoita myös uusien perunoiden ja paistetun tai grillatun kalan kanssa.

Ainekset

100 g
voita tai margariinia
6 kpl
kananmunia
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota rasva huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin ennen munavoin valmistamista.

100 g
voita tai margariinia
2

Keitä munia 7 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori munat ja hienonna ne haarukalla.

6 kpl
kananmunia
3

Lisää paloiteltu rasva munasilpun joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta munavoi suolalla.

1/4 tl
suolaa

Vinkki: Mausta ja väritä munavoi persilja- tai ruohosipulisilpulla.

Tee itse karjalanpiirakoita.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.2.2012
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

117

489

11,1 g

6,1 g

0,2 g

0,2 g

4,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli