Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mikä yllättävä taittelutekniikka ‒ paahtoleipä ja munakas samassa paketissa!

Teksti:
Niina Mälkiä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.3.2020
|
Muokattu: 31.8.2020
Kaada munakasmassa kuumalle pannulle, lisää leivät ja taittele näppäräksi kerrosleiväksi. Katso videolta, kuinka tehdään trendikäs munakasleipä.

Kansainväliseksi somehitiksi noussut munakasleipä on nopsan kokin unelma. Munakkaan täyttämä kerrosleipä vaatii yhden pannun, pari minuuttia ja muutaman vikkelän taitoksen.

Tarvitset munakasleipään kaksi munaa ja kaksi paahtoleipäviipaletta sekä ripauksen suolaa, pippuria ja ruohosipulia. Paahtoleiväksi kannattaa valita napakka täysjyväleipä. Varaa välineiksi paistinpannu ja keittiön paras lasta.

Näin se käy!

Vatkaa munien rakenne kulhossa, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lusikallinen silputtua ruohosipulia. Voit maustaa munakasmassan myös muilla yrteillä tai chilillä ja lisätä mukaan kinkkusuikaleita, kevätsipulia tai vaikka pieniä paprikakuutioita.

Kuumenna pannulla tilkka rypsiöljyä ja kaada munakasseos pannulle. Lisää myös leipäviipaleet pannulle heti, mutta dippaa ensin niiden toinen puoli kevyesti munakkaaseen, jolloin myös leipien päällä on vähän munakasseosta. Laita leivät vierekkäin munakkaan keskelle.

Kun munakas on lähes kokonaan hyytynyt, työnnä lasta sen alle ja käännä koko komeus leipineen ylösalaisin. Nyt leivät ovat munakkaan alla. Paista muutama sekunti ja taittele sitten lastalla munakkaan liepeet leipien päälle. Käännä toinen leipä toisen päälle, jolloin paketti on valmis: alla ja päällä on paahtoleipä, välissä vastapaistettu munakas.

Paista vielä molempiin leipiin kaunis väri ja paina kerrosleipää samalla litteämmäksi. Leikkaa kolmioleiviksi tai syö sellaisenaan.

Vinkki! Lisää väliin viipale juustoa ennen kuin käännät munakasleivät vastakkain.

Katso videolta, kuinka munakasleivän taittelu onnistuu

Tässä lisää supermunareseptejä ja vinkkejä: