Munamurupastan salaisuus on munakokkelin ja paistetun leipämurun pehmeän rapea liitto, jonka täydentää kevyt ja raikas kesäkurpitsa.
Nerokas munamurupasta valmistuu samassa ajassa kuin pasta kiehuu kypsäksi. Sillä aikaa, kun pastavesi porisee, ehdit paistaa muut ainekset.
Näin teet munamurupastan
Paista ensin ohuita kesäkurpitsaviipaleita valkosipulin kanssa öljyssä ja siirrä ne pannulta kulhoon odottamaan. Lisää sitten pannulle öljyä ja murennettua täysjyväleipää ja paista leipä pieneksi rapeaksi muruksi. Mausta leipämuru lopuksi lehtipersiljasilpulla ja raastetulla sitruunankuorella. Myös muut yrtit ja chili sopivat leipämurun mausteiksi.
Tee lopuksi munakokkeli sekoittamalla kaksi munaa, puoli desiä maitoa sekä pieni ripaus suolaa ja mustapippuria keskenään. Paista kokkelia voissa tai öljyssä miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos on hyytynyt mutta vielä kosteaa. Riko valmis munakokkeli lastalla pieneksi munamuruksi.
Voit käyttää pastassa myös aamiaiselta ylijäänyttä munakokkelia pieneksi muruksi rikottuna.
Kun pasta on kiehunut kypsäksi, valuta se ja yhdistä kesäkurpitsojen kanssa. Purista mausteeksi vähän sitruunamehua ja sekoita munamuru pastaan. Jos käytät aiemmin tehtyä munakokkelia, lämmitä sitä hetki pastan kanssa kattilassa. Viimeistele pasta rapealla leipämurulla.
Vinkki! Voit lisätä munamurua myös vihreän parsan, broccolinien tai grillatun kesäkurpitsan seuraan. Peruna- ja pastasalaatitkin saavat siitä mukavasti lisämakua ja rakennetta.