Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Spagettimunakas syntyy näppärästi ylijääneestä spagetista ja kananmunista.

Mikä ihana idea – spagetti ja munakas samalla pannulla!

Teksti:
Niina Mälkiä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 20.3.2020
|
Muokattu: 31.8.2020
Nerokas spagettimunakas syntyy näppärästi ylijääneestä spagetista ja kananmunista, mutta se on niin hyvää, että spagettia kannattaa keittää myös ihan pelkästään munakasta varten. Viimeistele ruoka italialaisen frittatan tapaan uunissa ja tarjoa salaatin kera.

Spagettimunakkaan valmistamiseen tarvitset uuninkestävän paistinpannun, koska munakasta paistetaan ensin hetki liedellä ja lopuksi se saa hyytyä kypsäksi 200-asteisessa uunissa. Laita siis myös uuni päälle ennen kuin aloitat.

Neljän hengen muhkeaan munakkaaseen tulee kahdeksan kananmunaa ja puoli desiä maitoa tai, jos haluat oikein pehmeän juhlamunakkaan, korvaa maito kermalla. Sekoita munakasmassaan myös desin verran juustoraastetta ja mausta munakas suolalla ja mustapippurilla. Annostele suolaa varovasti, koska juusto ja spagettikin voivat olla jo valmiiksi suolaisia.

Spagettimunakkaaseen voit käyttää keitettyä pastaa sellaisenaan tai kastikkeen kanssa. Sopiva määrä spagettia yhteen munakkaaseen on noin 100 grammaa. Pyöräytä keitetyn spagetin joukkoon lusikallinen punaista tai vihreää pestoa. Kermainen carbonara ja tomaattinen jauhelihabolognese sopivat munakkaaseen niin täydellisesti, että niitä tekee mieli kokata tarkoituksella vähän enemmän seuraavan päivän spagettimunakasta varten.

Paista spagettimunakas näin

Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistinpannulla ja kaada munakasmassa pannulle. Jos lisäät keitetyn spagetin munakkaaseen ilman kastiketta, lisää sen joukkoon hieman öljyä ja nostele pari desiä pastaa munakkaalle. Kun munakas on paistunut liedellä noin viisi minuuttia, siirrä paistinpannu uuniin ja anna munakkaan hyytyä pintaa myöten. Siihen menee noin 10 minuuttia.

Uunissa munakas kypsyy tasaisesti ja sen pinta saa kauniin värin ja pientä rapeutta. Eikä kuohkeaa munakasta tarvitse taiteilla ylösalaisin, koska frittatan tapaan tehtyä munakasta ei käännetä.

Vinkki! Voit tehdä spagettimunakkaan myös uunimunakkaana ilman paistinpannua eli kaada munakasmassa uunivuokaan ja nostele keitetty spagetti päälle. Paista 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Lue lisää vinkkejä supermunasta: