Pasta carbonara | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Carbonara pasta

Pasta carbonara

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkullinen pasta carbonara saa makunsa pekonista, kananmunasta, valkosipulista ja kermasta.

Ainekset

500 g
Pastaa
Vettä ja suolaa keittämiseen
1 kpl
(salotti) sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
140 g
(1 pkt) Fileepekonia
2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Ruokakermaa
2 - 3 rkl
Hineoksi raastettua parmesaania
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Silppua pekoni ja lisää se pannuun sipuleiden sekaan. Paista melko kovalla lämmöllä, kunnes pekoni saa väriä ja rapeutuu.

500 g
Pastaa
Vettä ja suolaa keittämiseen
1 kpl
(salotti) sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
140 g
(1 pkt) Fileepekonia
2

Riko kananmunat kulhoon ja lisää ruokakerma, parmesaani ja pippuria. Valuta pastasta vesi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sipuli-pekoniseos ja kananmuna-kermaseos. Kypsennä hetki sekoitellen keskilämmöllä, kunnes kananmunaseos hieman sakenee.

2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Ruokakermaa
2 - 3 rkl
Hineoksi raastettua parmesaania
Rouhittua mustapippuria
3

Tarkista maku ja lisää pippuria vielä maun mukaan. Tarjoa heti.

Rouhittua mustapippuria
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2589

619

19,3 g

7,3 g

84,5 g

2,3 g

4,5 g

22,8 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Vettä ja suolaa keittämiseen,

Valkosipulinkynttä,

2 - 3 rkl Hineoksi raastettua parmesaania,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli