Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Silppua pekoni ja lisää se pannuun sipuleiden sekaan. Paista melko kovalla lämmöllä, kunnes pekoni saa väriä ja rapeutuu.
Riko kananmunat kulhoon ja lisää ruokakerma, parmesaani ja pippuria. Valuta pastasta vesi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sipuli-pekoniseos ja kananmuna-kermaseos. Kypsennä hetki sekoitellen keskilämmöllä, kunnes kananmunaseos hieman sakenee.
Tarkista maku ja lisää pippuria vielä maun mukaan. Tarjoa heti.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2589
619
19,3 g
7,3 g
84,5 g
2,3 g
4,5 g
22,8 g
1,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Vettä ja suolaa keittämiseen,
Valkosipulinkynttä,
2 - 3 rkl Hineoksi raastettua parmesaania,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli