Pasta carbonara - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pasta carbonara

Carbonara pasta
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Herkullinen pasta carbonara saa makunsa pekonista, kananmunasta, valkosipulista ja kermasta.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Pastaa
Vettä ja suolaa keittämiseen
1 kpl
(salotti) sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
140 g
(1 pkt) Fileepekonia
2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Ruokakermaa
2 - 3 rkl
Hineoksi raastettua parmesaania
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Silppua pekoni ja lisää se pannuun sipuleiden sekaan. Paista melko kovalla lämmöllä, kunnes pekoni saa väriä ja rapeutuu.

500 g
Pastaa
Vettä ja suolaa keittämiseen
1 kpl
(salotti) sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
140 g
(1 pkt) Fileepekonia
2

Riko kananmunat kulhoon ja lisää ruokakerma, parmesaani ja pippuria. Valuta pastasta vesi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sipuli-pekoniseos ja kananmuna-kermaseos. Kypsennä hetki sekoitellen keskilämmöllä, kunnes kananmunaseos hieman sakenee.

2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Ruokakermaa
2 - 3 rkl
Hineoksi raastettua parmesaania
Rouhittua mustapippuria
3

Tarkista maku ja lisää pippuria vielä maun mukaan. Tarjoa heti.

Rouhittua mustapippuria
Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2013
Muokattu: 30.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja85 g338 g
Proteiinia23 g91 g
Rasvaa19 g77 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj2589 10354
Energiaa kcal619 2474

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Vettä ja suolaa keittämiseen

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 - 3 rkl Hineoksi raastettua parmesaania

  • Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja85 g338 g
Proteiinia23 g91 g
Rasvaa19 g77 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj2589 10354
Energiaa kcal619 2474

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Vettä ja suolaa keittämiseen

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 - 3 rkl Hineoksi raastettua parmesaania

  • Rouhittua mustapippuria

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.