Pasta carbonara

arvosana3/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min

Herkullinen pasta carbonara saa makunsa pekonista, kananmunasta, valkosipulista ja kermasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gpastaa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklöljyä
140 g(1 pkt) pekonia
2 kplkananmunaa
1 1/2 dlruokakermaa
3 rklraastettua parmesaania
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Pilko pekoni pieneksi ja lisää se pannuun sipuleiden sekaan. Paista melko kovalla lämmöllä, kunnes pekoni saa väriä ja rapeutuu.

    MääräAinesosa
    500 gpastaa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklöljyä
    140 g(1 pkt) pekonia
  2. 2

    Riko kananmunat kulhoon ja lisää ruokakerma, parmesaani ja pippuria. Valuta pastasta vesi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sipuli-pekoniseos ja kananmuna-kermaseos. Kypsennä hetki sekoitellen keskilämmöllä, kunnes kananmunaseos hieman sakenee.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    1 1/2 dlruokakermaa
    3 rklraastettua parmesaania
    rouhittua mustapippuria
  3. 3

    Tarkista maku ja lisää pippuria vielä maun mukaan. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 3 rkl raastettua parmesaania, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
10.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä