Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Silppua pekoni ja lisää se pannuun sipuleiden sekaan. Paista melko kovalla lämmöllä, kunnes pekoni saa väriä ja rapeutuu.
Riko kananmunat kulhoon ja lisää ruokakerma, parmesaani ja pippuria. Valuta pastasta vesi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sipuli-pekoniseos ja kananmuna-kermaseos. Kypsennä hetki sekoitellen keskilämmöllä, kunnes kananmunaseos hieman sakenee.
Tarkista maku ja lisää pippuria vielä maun mukaan. Tarjoa heti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
619
2589
19,3 g
7,3 g
84,5 g
2,3 g
4,5 g
22,8 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Vettä ja suolaa keittämiseen,
Valkosipulinkynttä,
2 - 3 rkl Hineoksi raastettua parmesaania,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli