Koko perheen suosikkiruoasta tuli brunssin tähti – nachopelti kruunataan nyt kananmunilla | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kananmunilla kruunattu nachopelti

Isokin pellillinen nachoja ja lisukkeita valmistuu alle puolessa tunnissa.

Koko perheen suosikkiruoasta tuli brunssin tähti – nachopelti kruunataan nyt kananmunilla

Teksti:
Niina Mälkiä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 25.3.2020
Muokattu: 31.8.2020
Tee kananmunilla kruunattu nachopelti iltapalaksi tai juhlan jälkeisen aamun helpottavaksi herkuksi. Pehmeäksi jätetyt keltuaiset korvaavat dippikastikkeen.

Rouskuvat nachot, tacomaustettu jauheliha ja sopivasti tulinen tomaattisalsa suoraan uunista on parhaita naposteluruokia. Kun lisäät mukaan vielä muutaman kananmunan, pelti paranee entisestään. Kananmuna istuu nachopellille täydellisesti, sillä tacomauste, chili ja tomaatti ovat erinomaisia makupareja paistetulle kananmunalle.

Valmista nachopelti näin

Isokin pellillinen nachoja ja lisukkeita valmistuu alle puolessa tunnissa.

Paista ensin jauhelihaa tai härkistä pannulla ja mausta se tacomausteella ja valmiilla salsakastikkeella. Levitä uunivuokaan tai -pellille reilu kerros maissilastuja ja lusikoi jauheliha- tai härkisseos sen päälle. Pyöräytä täytteeseen lusikalla kolot kananmunille.

Kananmunille riittää 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Voit ottaa pellin uunista heti, kun valkuaiset ovat hyytyneet, ja jättää keltuaiset juoksevan pehmeiksi.

Paahtuneita nachoja ja rapeaa mausteista jauhelihaa voi dipata juustokastikkeen sijasta pehmeään keltuaiseen. Jos tykkäät kypsemmistä keltuaisista, anna pellin olla uunissa hieman pidempään.

Lisää koko komeuden päälle vielä tuoretta kuutioitua tomaattia sekä hienonnettua korianteria ja kevätsipulia ennen kuin nostat pellin tarjolle. Jos vahva-arominen korianteri ei kuulu suosikkiyrtteihisi, korvaa se lempeällä lehtipersiljalla.

Vinkki! Paista ja mausta jauheliha etukäteen jääkaappiin odottamaan, mutta lämmitä kylmää jauhelihaseosta hetki pannulla tai uunissa ennen kuin lisäät sen nachoille ja rikot munat pinnalle.

Lue lisää supermunasta: