Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nämä munat saavat hymyn huulille.

Tee hauskat mukamunat – suloiset makeat jälkiruokamunat valmistuvat neljästä raaka-aineesta

Teksti:
Niina Mälkiä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.3.2020
|
Muokattu: 31.8.2020
Kokoa marengeista, kermarahkasta ja säilykeaprikooseista tai -persikoista näyttävä jälkiruoka, jossa yhdistyvät rapea marenki ja pehmeät täytteet. Tarjoa makeat munat esimerkiksi pääsiäisen jälkkärinä.

Nämä munat saavat taatusti hymyn huulille. Ne näyttävät paistetuilta kananmunilta, mutta ovatkin makeita marenkeja. Äkkiä katsottuna keskellä loistaa keltuainen, mutta tämän munan keltuainen onkin makeaa hedelmää.

Makeat munat syntyvät kahvipöytään tai jälkiruoaksi kädenkäänteessä, kunhan marengit ovat valmiina. Tee siis niitä hyvissä ajoin etukäteen. Marengit säilyvät rapeina, kun suljet ne huolellisen kuivattamisen jälkeen tiiviiseen rasiaan ja säilytät huoneenlämmössä, tasaisessa lämpötilassa ja auringonvalolta suojattuna.

Marenkeihin tarvitset vain kahta raaka-ainetta: valkuaisia ja sokeria. Kun pursotat tai lusikoit valkuaisvaahdon pellille, jätä marenkien keskelle kolo, johon makea ”keltuainen” sujautetaan juuri ennen tarjoamista.

Näin kokoat makeat munat

Kun on aika herkutella, ota rapeat marengit esille ja lusikoi koloihin ensin vähän kermarahkaa ja lisää sen päälle mehuun säilötty aprikoosin tai -persikan puolikas. Pienempiin koloihin sopii soma aprikoosi, isompiin solahtaa laakeampi persikkakin. Valuta hedelmät ensin hyvin, etteivät ne kostuta ja pehmennä marenkia.

Katso videolta, kuinka mukamunat valmistuvat

Resepti: Marenki

Lisää vinkkejä supermunasta: