Nämä munat saavat taatusti hymyn huulille. Ne näyttävät paistetuilta kananmunilta, mutta ovatkin makeita marenkeja. Äkkiä katsottuna keskellä loistaa keltuainen, mutta tämän munan keltuainen onkin makeaa hedelmää.
Makeat munat syntyvät kahvipöytään tai jälkiruoaksi kädenkäänteessä, kunhan marengit ovat valmiina. Tee siis niitä hyvissä ajoin etukäteen. Marengit säilyvät rapeina, kun suljet ne huolellisen kuivattamisen jälkeen tiiviiseen rasiaan ja säilytät huoneenlämmössä, tasaisessa lämpötilassa ja auringonvalolta suojattuna.
Marenkeihin tarvitset vain kahta raaka-ainetta: valkuaisia ja sokeria. Kun pursotat tai lusikoit valkuaisvaahdon pellille, jätä marenkien keskelle kolo, johon makea ”keltuainen” sujautetaan juuri ennen tarjoamista.
Näin kokoat makeat munat
Kun on aika herkutella, ota rapeat marengit esille ja lusikoi koloihin ensin vähän kermarahkaa ja lisää sen päälle mehuun säilötty aprikoosin tai -persikan puolikas. Pienempiin koloihin sopii soma aprikoosi, isompiin solahtaa laakeampi persikkakin. Valuta hedelmät ensin hyvin, etteivät ne kostuta ja pehmennä marenkia.