Vegaaninen marenki

arvosana5/5

(1)arvio
1 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Kikherneiden liemestä eli aquafabasta on helppo valmistaa marenkeja. Ero kikherneliemestä ja kananmunanvalkuaisesta tehtyjen marenkien välillä on hyvin pieni. Vegaanisesta marenkivaahdosta syntyvät niin pikkumarengit kuin kakkupohjatkin.

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa
3/4 dlsäilykekikherneiden lientä (rainbow)
1 dlsokeria

Valmistus (Uuni 80°C)

  1. 1

    Vaahdota kikherneliemi kuohkeaksi ja valkoiseksi (noin 2 minuuttia).

    MääräAinesosa
    3/4 dlsäilykekikherneiden lientä (rainbow)
  2. 2

    Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää (noin 4 minuuttia). Vaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.

    MääräAinesosa
    1 dlsokeria
  3. 3

    Pursota tai nostele lusikalla marengeiksi pellille leivinpaperin päälle.

  4. 4

    Paista uunissa noin 80 asteessa 1,5–2,5 tuntia marenkien koosta riippuen. Marengit ovat kypsyneet riittävän kauan, kun ne eivät enää tartu leivinpaperiin. Sammuta virta uunista ja avaa luukku hetkeksi, jotta vesihöyry pääsee pois. Jätä marengit kuivumaan jälkilämpöön noin 1 tunniksi.

Vinkki: Värjää marenkivaahto halutessasi geelimäisillä tai jauhemaisilla elintarvikeväreillä. Voit pakastaa tölkin kikherneet, jos niille ei ole lähipäivinä käyttöä.

Matala paistolämpötila auttaa säilyttämään marenkien värin vaaleana. Ohjeella syntyy pellillinen pikkumarenkeja.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
14.2.2020
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä