Vegaaninen marenki | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen marenki

Vegaaninen marenki
Annokset
1
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
80°C
Kikherneiden liemestä eli aquafabasta on helppo valmistaa marenkeja. Ero kikherneliemestä ja kananmunanvalkuaisesta tehtyjen marenkien välillä on hyvin pieni. Vegaanisesta marenkivaahdosta syntyvät niin pikkumarengit kuin kakkupohjatkin.
Jaa Somessa

Ainekset

3/4 dl
säilykekikherneiden lientä (Rainbow)
1 dl
sokeria

Vinkki: Värjää marenkivaahto halutessasi geelimäisillä tai jauhemaisilla elintarvikeväreillä. Voit pakastaa tölkin kikherneet, jos niille ei ole lähipäivinä käyttöä.

Matala paistolämpötila auttaa säilyttämään marenkien värin vaaleana. Ohjeella syntyy pellillinen pikkumarenkeja.

Näin teet

1

Vaahdota kikherneliemi kuohkeaksi ja valkoiseksi (noin 2 minuuttia).

3/4 dl
säilykekikherneiden lientä (Rainbow)
2

Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää (noin 4 minuuttia). Vaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.

1 dl
sokeria
3

Pursota tai nostele lusikalla marengeiksi pellille leivinpaperin päälle.

4

Paista uunissa noin 80 asteessa noin 1,5–2,5 tuntia marenkien koosta riippuen. Marengit ovat kypsyneet riittävän kauan, kun ne eivät enää tartu leivinpaperiin. Sammuta virta uunista ja avaa luukku hetkeksi, jotta vesihöyry pääsee pois. Jätä marengit kuivumaan jälkilämpöön noin 1 tunniksi.

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
Muokattu: 14.2.2020