Marenki | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marenki

Marenki
Annokset
1
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
80°C
Marengit syntyvät vain kahdesta raaka-aineesta. Tällä ohjeella muotoilet niin pikkumarengit kuin kakkupohjatkin. Nauti marengit sellaisenaan, dippaa suklaaseen tai murskaa jälkiruokien joukkoon. Hyödynnä kakkujen koristeluun. Käytä marenkia leivospohjina tai kakkupohjina, esimerkiksi pavlovaan.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
kananmunan valkuaista
1 dl
sokeria

Vinkki: Voit värjätä marenkivaahdon geelimäisillä tai jauhemaisilla elintarvikeväreillä.

Matala paistolämpötila auttaa säilyttämään marenkien värin vaaleana. Ohjeella syntyy pellillinen pikkumarenkeja.

Näin teet

1

Varmista, että vatkaimet ovat puhtaat ja käytä mieluiten lasi- tai teräskulhoa. Muovikulhoon on saattanut jäädä rasvaa, joka estää vaahdon muodostumista. Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi ja valkoiseksi.

2 kpl
kananmunan valkuaista
2

Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Vaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.

1 dl
sokeria
3

Pursota tai nostele lusikalla marengeiksi pellille leivinpaperin päälle.

4

Paista uunissa noin 80 asteessa noin 1,5–2,5 tuntia marenkien koosta riippuen. Marengit ovat kypsyneet riittävän kauan, kun ne eivät enää tartu leivinpaperiin. Sammuta virta uunista ja avaa luukku hetkeksi, jotta vesihöyry pääsee pois. Jätä marengit kuivumaan jälkilämpöön noin 1 tunniksi.

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
Muokattu: 14.2.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1578 1578
Energiaa kcal377 377
RasvaaEi tietojaEi tietoja
Tyydyttynyttä rasvaaEi tietojaEi tietoja
Hiilihydraatteja85.0 g85.0 g
Sokereita85.0 g85.0 g
KuitujaEi tietojaEi tietoja
Proteiinia8.0 g8.0 g
Suolaa0.3 g0.3 g

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1578 1578
Energiaa kcal377 377
RasvaaEi tietojaEi tietoja
Tyydyttynyttä rasvaaEi tietojaEi tietoja
Hiilihydraatteja85.0 g85.0 g
Sokereita85.0 g85.0 g
KuitujaEi tietojaEi tietoja
Proteiinia8.0 g8.0 g
Suolaa0.3 g0.3 g
Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.