Varmista, että vatkaimet ovat puhtaat ja käytä mieluiten lasi- tai teräskulhoa. Muovikulhoon on saattanut jäädä rasvaa, joka estää vaahdon muodostumista. Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi ja valkoiseksi.
Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Vaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
Pursota tai nostele lusikalla marengeiksi pellille leivinpaperin päälle.
Paista uunissa noin 80 asteessa noin 1,5–2,5 tuntia marenkien koosta riippuen. Marengit ovat kypsyneet riittävän kauan, kun ne eivät enää tartu leivinpaperiin. Sammuta virta uunista ja avaa luukku hetkeksi, jotta vesihöyry pääsee pois. Jätä marengit kuivumaan jälkilämpöön noin 1 tunniksi.
Vinkki: Voit värjätä marenkivaahdon geelimäisillä tai jauhemaisilla elintarvikeväreillä.
Matala paistolämpötila auttaa säilyttämään marenkien värin vaaleana. Ohjeella syntyy pellillinen pikkumarenkeja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
377
1578
—
—
85,0 g
85,0 g
—
8,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli