Marenki
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Marengit syntyvät kahdesta raaka-aineesta. Ohjeella teet niin pikkumarengit kuin kakkupohjatkin. Nauti marengit sellaisenaan, dippaa suklaaseen tai käytä jälkiruoissa!
| 2 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1 dl | sokeria |
- 1.
Varmista, että vatkaimet ovat puhtaat ja käytä mieluiten lasi- tai teräskulhoa. Muovikulhoon on saattanut jäädä rasvaa, joka estää vaahdon muodostumista. Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi ja valkoiseksi.
- 2.
Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Vaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
- 3.
Pursota tai nostele lusikalla marengeiksi pellille leivinpaperin päälle.
- 4.
Paista uunissa noin 80 asteessa noin 1,5–2,5 tuntia marenkien koosta riippuen. Marengit ovat kypsyneet riittävän kauan, kun ne eivät enää tartu leivinpaperiin. Sammuta virta uunista ja avaa luukku hetkeksi, jotta vesihöyry pääsee pois. Jätä marengit kuivumaan jälkilämpöön noin 1 tunniksi.
Marengit syntyvät kahdesta raaka-aineesta. Ohjeella teet niin pikkumarengit kuin kakkupohjatkin. Nauti marengit sellaisenaan, dippaa suklaaseen tai käytä jälkiruoissa!
Ainekset (1 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1 dl | sokeria |
Valmistus (Uuni 80°C)
- 1
Varmista, että vatkaimet ovat puhtaat ja käytä mieluiten lasi- tai teräskulhoa. Muovikulhoon on saattanut jäädä rasvaa, joka estää vaahdon muodostumista. Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi ja valkoiseksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunan valkuaista - 2
Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Vaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
Määrä Ainesosa 1 dl sokeria - 3
Pursota tai nostele lusikalla marengeiksi pellille leivinpaperin päälle.
- 4
Paista uunissa noin 80 asteessa noin 1,5–2,5 tuntia marenkien koosta riippuen. Marengit ovat kypsyneet riittävän kauan, kun ne eivät enää tartu leivinpaperiin. Sammuta virta uunista ja avaa luukku hetkeksi, jotta vesihöyry pääsee pois. Jätä marengit kuivumaan jälkilämpöön noin 1 tunniksi.
Vinkki: Voit värjätä marenkivaahdon geelimäisillä tai jauhemaisilla elintarvikeväreillä.
Matala paistolämpötila auttaa säilyttämään marenkien värin vaaleana. Ohjeella syntyy pellillinen pikkumarenkeja.
Ravintosisältö
377
Energiaa kcal
1578
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
85,0 g
Hiilihydraatteja
85,0 g
Sokereita
—
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
377
Energiaa kcal
1578
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
85,0 g
Hiilihydraatteja
85,0 g
Sokereita
—
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























