Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marenki

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Marengit syntyvät vain kahdesta raaka-aineesta. Tällä ohjeella muotoilet niin pikkumarengit kuin kakkupohjatkin. Nauti marengit sellaisenaan, dippaa suklaaseen tai murskaa jälkiruokien joukkoon. Hyödynnä kakkujen koristeluun. Käytä marenkia leivospohjina tai kakkupohjina, esimerkiksi pavlovaan.

Ainekset

2 kpl
kananmunan valkuaista
1 dl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Varmista, että vatkaimet ovat puhtaat ja käytä mieluiten lasi- tai teräskulhoa. Muovikulhoon on saattanut jäädä rasvaa, joka estää vaahdon muodostumista. Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi ja valkoiseksi.

2 kpl
kananmunan valkuaista
2

Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Vaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.

1 dl
sokeria
3

Pursota tai nostele lusikalla marengeiksi pellille leivinpaperin päälle.

4

Paista uunissa noin 80 asteessa noin 1,5–2,5 tuntia marenkien koosta riippuen. Marengit ovat kypsyneet riittävän kauan, kun ne eivät enää tartu leivinpaperiin. Sammuta virta uunista ja avaa luukku hetkeksi, jotta vesihöyry pääsee pois. Jätä marengit kuivumaan jälkilämpöön noin 1 tunniksi.

Vinkki: Voit värjätä marenkivaahdon geelimäisillä tai jauhemaisilla elintarvikeväreillä.

Matala paistolämpötila auttaa säilyttämään marenkien värin vaaleana. Ohjeella syntyy pellillinen pikkumarenkeja.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

377

1578

85,0 g

85,0 g

8,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli