Herkullinen ratatouille
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ranskalainen ratatouille on monen mielestä maailman paras kasvispata: paprikaa, munakoisoa, kesäkurpitsaa ja yrttinen liemi, nam! Ratatouille sopii sekä pääruoaksi että lisukkeeksi.
| 6 kpl | tomaattia |
| 2 kpl | eriväristä paprikaa |
| 1 kpl | munakoiso |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 2 tl | välimeren yrttiseosta |
| 1/2 tl | korianteria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | (ruukku) persiljaa |
- 1.
Huuhtele kasvikset. Kuori tomaatit terävällä kuorimaveitsellä tai kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja irrota kuori. Paloittele tomaatit ja paprikat. Kuutioi munakoiso. Viipaloi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- 2.
Kuumenna öljy isolla pannulla. Kuullota siinä sipulia, valkosipulia ja munakoisoa hetki. Lisää kesäkurpitsa ja paista noin 5 minuuttia. Lisää paprika, tomaatti, etikka ja mausteet.
- 3.
Peitä pannu kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin ½ tuntia.
- 4.
Hienonna persilja, lisää se ruokaan ja tarjoa kuumana tai haaleana esimerkiksi vaalean leivän kanssa.
Ranskalainen ratatouille on monen mielestä maailman paras kasvispata: paprikaa, munakoisoa, kesäkurpitsaa ja yrttinen liemi, nam! Ratatouille sopii sekä pääruoaksi että lisukkeeksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | tomaattia |
| 2 kpl | eriväristä paprikaa |
| 1 kpl | munakoiso |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 2 tl | välimeren yrttiseosta |
| 1/2 tl | korianteria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1 kpl | (ruukku) persiljaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele kasvikset. Kuori tomaatit terävällä kuorimaveitsellä tai kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja irrota kuori. Paloittele tomaatit ja paprikat. Kuutioi munakoiso. Viipaloi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Määrä Ainesosa 6 kpl tomaattia 2 kpl eriväristä paprikaa 1 kpl munakoiso 1 kpl kesäkurpitsa 1 kpl punasipuli 2 - 3 kpl valkosipulinkynttä - 2
Kuumenna öljy isolla pannulla. Kuullota siinä sipulia, valkosipulia ja munakoisoa hetki. Lisää kesäkurpitsa ja paista noin 5 minuuttia. Lisää paprika, tomaatti, etikka ja mausteet.
Määrä Ainesosa 3 rkl oliiviöljyä 1 rkl punaviinietikkaa 1 kpl laakerinlehti 2 tl välimeren yrttiseosta 1/2 tl korianteria 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Peitä pannu kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin ½ tuntia.
- 4
Hienonna persilja, lisää se ruokaan ja tarjoa kuumana tai haaleana esimerkiksi vaalean leivän kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl (ruukku) persiljaa
Ravintosisältö
164
Energiaa kcal
686
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
164
Energiaa kcal
686
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Laakerinlehti, 0.5 tl Korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























