Valkosuklaa-passionjuustokakku | Juustokakku | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Valkosuklaa-passionjuustokakku
Play

Valkosuklaa-passionjuustokakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Täyteläisen pehmeä juustokakku valmistuu ilman uunia ja liivatetta. Kermarahkatäyte saa makeutta valkosuklaasta ja kirpsakan aromikasta makua passionhedelmistä. Runsas kaurakeksipohja kruunaa kokonaisuuden. Tarjoa herkku pääsiäiskakkuna, kevään ja kesän juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Ainekset

pohja

200 g
kaurakeksejä
75 g
voita tai margariinia

täyte

200 g
valkosuklaata
5 kpl
passionhedelmää (noin 1 dl hedelmälihaa)
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
400 g
(2 prk) kermarahkaa
1 rkl
sitruunanmehua

koristeluun

ananaskirsikoita
passionhedelmiä
vadelmia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

2

Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

200 g
kaurakeksejä
75 g
voita tai margariinia
3

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Halkaise passionhedelmät ja koverra sisus lusikalla. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokeri. Lisää suklaa voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon kermarahka, sitruunanmehu ja passionhedelmät.

4

Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

5

Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele ananaskirsikoilla, passionhedelmän puolikkailla ja vadelmilla.

ananaskirsikoita
passionhedelmiä
vadelmia
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2020
Muokattu: 22.4.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1564

374

24,0 g

11,7 g

29,4 g

23,3 g

5,4 g

7,4 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ananaskirsikoita,

passionhedelmiä,

vadelmia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli