Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosuklaa-passionjuustokakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Annosta
Täyteläisen pehmeä juustokakku valmistuu ilman uunia ja liivatetta. Kermarahkatäyte saa makeutta valkosuklaasta ja kirpsakan aromikasta makua passionhedelmistä. Runsas kaurakeksipohja kruunaa kokonaisuuden. Tarjoa herkku pääsiäiskakkuna, kevään ja kesän juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Ainekset

POHJA

200 g
kaurakeksejä
75 g
voita tai margariinia

TÄYTE

200 g
valkosuklaata
5 kpl
passionhedelmää (noin 1 dl hedelmälihaa)
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
400 g
(2 prk) kermarahkaa
1 rkl
sitruunanmehua

KORISTELUUN

ananaskirsikoita
passionhedelmiä
vadelmia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

2

Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

200 g
kaurakeksejä
75 g
voita tai margariinia
3

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Halkaise passionhedelmät ja koverra sisus lusikalla. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokeri. Lisää suklaa voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon kermarahka, sitruunanmehu ja passionhedelmät.

4

Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

5

Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele ananaskirsikoilla, passionhedelmän puolikkailla ja vadelmilla.

ananaskirsikoita
passionhedelmiä
vadelmia
Miltä maistui?(14 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

381

1597

24,5 g

14,4 g

30,4 g

23,9 g

5,3 g

7,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ananaskirsikoita,

passionhedelmiä,

vadelmia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli