Valkosuklaa-passionjuustokakku

arvosana4/5

(30)arviota
12 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Valkosuklaa-passionjuustokakku valmistuu helposti ilman uunia ja liivatetta. Kermainen rahkatäyte hyytyy valkosuklaan ansiosta ja saa aromikkaan makunsa passiohedelmistä.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

200 gkaurakeksejä
75 gvoita tai margariinia

Täyte

200 gvalkosuklaata
5 kplpassiohedelmää
1 dl(½ prk) vispikermaa
400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dlsokeria
250 g(1 prk) maitorahkaa
1 rklsitruunanmehua

Koristeluun

ananaskirsikoita
passionhedelmiä
vadelmia

Valmistus

  1. 1

    Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

  2. 2

    Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    200 gkaurakeksejä
    75 gvoita tai margariinia
  3. 3

    Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Halkaise passiohedelmät ja koverra sisus (noin 1 dl) lusikalla. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokeri. Lisää suklaa tuorejuustoon voimakkaasti sekoittaen. Kääntele joukkoon rahka, passiohedelmät, sitruunanmehu ja kermavaahto.

    MääräAinesosa
    200 gvalkosuklaata
    5 kplpassiohedelmää
    1 dl(½ prk) vispikermaa
    400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1/2 dlsokeria
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    1 rklsitruunanmehua
  4. 4

    Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

  5. 5

    Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele ananaskirsikoilla, passionhedelmän puolikkailla ja vadelmilla.

    MääräAinesosa
    ananaskirsikoita
    passionhedelmiä
    vadelmia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ananaskirsikoita, passionhedelmiä, vadelmia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
15.3.2020
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä