Valkosuklaa-passionjuustokakku | Juustokakku | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosuklaa-passionjuustokakku

Valkosuklaa-passionjuustokakku
Annokset
12
Valmistusaika
Useita tunteja
Täyteläisen pehmeä juustokakku valmistuu ilman uunia ja liivatetta. Kermarahkatäyte saa makeutta valkosuklaasta ja kirpsakan aromikasta makua passionhedelmistä. Runsas kaurakeksipohja kruunaa kokonaisuuden. Tarjoa herkku pääsiäiskakkuna, kevään ja kesän juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

200 g
kaurakeksejä
75 g
voita tai margariinia

TÄYTE

200 g
valkosuklaata
5 kpl
passionhedelmää (noin 1 dl hedelmälihaa)
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
400 g
(2 prk) kermarahkaa
1 rkl
sitruunanmehua

KORISTELUUN

ananaskirsikoita
passionhedelmiä
vadelmia

Näin teet

1

Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

2

Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

200 g
kaurakeksejä
75 g
voita tai margariinia
3

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Halkaise passionhedelmät ja koverra sisus lusikalla. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokeri. Lisää suklaa voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon kermarahka, sitruunanmehu ja passionhedelmät.

4

Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

5

Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele ananaskirsikoilla, passionhedelmän puolikkailla ja vadelmilla.

ananaskirsikoita
passionhedelmiä
vadelmia
Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2020
Muokattu: 15.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1564 18770
Energiaa kcal374 4483
Rasvaa24.0 g288.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa11.7 g140.0 g
Hiilihydraatteja29.4 g353.0 g
Sokereita23.3 g279.0 g
Kuituja5.4 g65.0 g
Proteiinia7.4 g89.0 g
Suolaa0.7 g8.5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ananaskirsikoita

  • passionhedelmiä

  • vadelmia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1564 18770
Energiaa kcal374 4483
Rasvaa24.0 g288.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa11.7 g140.0 g
Hiilihydraatteja29.4 g353.0 g
Sokereita23.3 g279.0 g
Kuituja5.4 g65.0 g
Proteiinia7.4 g89.0 g
Suolaa0.7 g8.5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ananaskirsikoita

  • passionhedelmiä

  • vadelmia

Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.