Valkosuklaa-passionjuustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valkosuklaa-passionjuustokakku valmistuu helposti ilman uunia ja liivatetta. Kermainen rahkatäyte hyytyy valkosuklaan ansiosta ja saa aromikkaan makunsa passiohedelmistä.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | kaurakeksejä |
| 75 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 5 kpl | passiohedelmää |
| 1 dl | (½ prk) vispikermaa |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| Koristeluun | |
| ananaskirsikoita | |
| passionhedelmiä | |
| vadelmia | |
- 1.
Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
- 2.
Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
- 3.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Halkaise passiohedelmät ja koverra sisus (noin 1 dl) lusikalla. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokeri. Lisää suklaa tuorejuustoon voimakkaasti sekoittaen. Kääntele joukkoon rahka, passiohedelmät, sitruunanmehu ja kermavaahto.
- 4.
Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- 5.
Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele ananaskirsikoilla, passionhedelmän puolikkailla ja vadelmilla.
Valkosuklaa-passionjuustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Valkosuklaa-passionjuustokakku valmistuu helposti ilman uunia ja liivatetta. Kermainen rahkatäyte hyytyy valkosuklaan ansiosta ja saa aromikkaan makunsa passiohedelmistä.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | kaurakeksejä |
| 75 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 5 kpl | passiohedelmää |
| 1 dl | (½ prk) vispikermaa |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
Koristeluun | |
| ananaskirsikoita | |
| passionhedelmiä | |
| vadelmia | |
Valmistus
- 1
Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
- 2
Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 200 g kaurakeksejä 75 g voita tai margariinia - 3
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Halkaise passiohedelmät ja koverra sisus (noin 1 dl) lusikalla. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokeri. Lisää suklaa tuorejuustoon voimakkaasti sekoittaen. Kääntele joukkoon rahka, passiohedelmät, sitruunanmehu ja kermavaahto.
Määrä Ainesosa 200 g valkosuklaata 5 kpl passiohedelmää 1 dl (½ prk) vispikermaa 400 g (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa 1/2 dl sokeria 250 g (1 prk) maitorahkaa 1 rkl sitruunanmehua - 4
Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- 5
Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele ananaskirsikoilla, passionhedelmän puolikkailla ja vadelmilla.
Määrä Ainesosa ananaskirsikoita passionhedelmiä vadelmia
Ravintosisältö
379
Energiaa kcal
1586
Energiaa kj
24,4 g
Rasvaa
14,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
23,8 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
379
Energiaa kcal
1586
Energiaa kj
24,4 g
Rasvaa
14,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
23,8 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ananaskirsikoita, passionhedelmiä, vadelmia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























