Raikas limejuustokakku

arvosana5/5

(20)arviota
10 Palaa

60 min (josta 60 min aktiivista)

Limejuustokakku on samettisen pehmeä! Valkosuklaajuustokakku raikastuu kirpeällä lime curdilla eli limetahnalla. Murea keksipohja luo kontrastin silkkiseen suutuntumaan.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 gdigestivekeksejä
50 gvoita tai leivontamargariinia

Täyte

2 dl(1 prk) vispikermaa
200 g(1 prk) vaniljarahkaa
200 gvalkosuklaata
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa

Limetahna

2 kananmunan keltuaista
1 dlsokeria
2 limeä (luomu)
50 gvoita tai leivontamargariinia

Koristeluun

1 lime (luomu)

Valmistus

  1. 1

    Valmista limetahna. Lisää kattilaan keltuaiset ja sokeri, ja vaahdota kevyesti kierrevatkaimella. Pese limet, raasta kuoret (2 tl) ja purista mehu (4 rkl). Sekoita kuoriraaste ja mehu keltuais-sokeriseokseen ja lisää rasva. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa kuplia. Kaada tahna laakeaan astiaan ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    2 kananmunan keltuaista
    1 dlsokeria
    2 limeä (luomu)
    50 gvoita tai leivontamargariinia
  2. 2

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    150 gdigestivekeksejä
    50 gvoita tai leivontamargariinia
  3. 3

    Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma ja rahka löysäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sulatettu suklaa ja notkistettu tuorejuusto. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Levitä limetahna kakun pinnalle.

    MääräAinesosa
    200 gvalkosuklaata
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    200 g(1 prk) vaniljarahkaa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
  4. 4

    Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Pese lime ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Koristele kakku viipaleilla.

    MääräAinesosa
    1 lime (luomu)

Vinkki: Halutessasi kuvioidun pinnan pursota lime curd satunnaisina nokareina kakun pinnalle ja osittain juustokakkumassan sekaan. Marmoroi pinta esim. haarukalla.

Hyvästi hävikki: Valkuaisista valmistat suloiset marengit.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kananmunan keltuaista, limeä (luomu), lime (luomu).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
21.3.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä