
Raikas limejuustokakku
Ainekset
Pohja
Täyte
Limetahna
Koristeluun
Valmistus
Valmista limetahna. Lisää kattilaan keltuaiset ja sokeri, ja vaahdota kevyesti kierrevatkaimella. Pese limet, raasta kuoret (2 tl) ja purista mehu (4 rkl). Sekoita kuoriraaste ja mehu keltuais-sokeriseokseen ja lisää rasva. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa kuplia. Kaada tahna laakeaan astiaan ja anna jäähtyä.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma ja rahka löysäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sulatettu suklaa ja notkistettu tuorejuusto. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Levitä limetahna kakun pinnalle.
Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Pese lime ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Koristele kakku viipaleilla.
Vinkki: Halutessasi kuvioidun pinnan pursota lime curd satunnaisina nokareina kakun pinnalle ja osittain juustokakkumassan sekaan. Marmoroi pinta esim. haarukalla.
Hyvästi hävikki: Valkuaisista valmistat suloiset marengit.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
434
1819
31,2 g
19,3 g
32,9 g
26,9 g
0,8 g
5,3 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
kananmunan keltuaista,
limeä (luomu),
lime (luomu).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli