Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Raikas limejuustokakku

Raikas limejuustokakku

timer-icon60 min  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Samettisen pehmeä valkosuklaajuustokakku raikastuu kirpeällä lime curdilla eli limetahnalla. Murea keksipohja luo kontrastin silkkiseen suutuntumaan.

Ainekset

Pohja

150 g
digestivekeksejä
50 g
voita tai leivontamargariinia

Täyte

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
200 g
valkosuklaata
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa

Limetahna

2
kananmunan keltuaista
1 dl
sokeria
2
limeä (luomu)
50 g
voita tai leivontamargariinia

Koristeluun

1
lime (luomu)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista limetahna. Lisää kattilaan keltuaiset ja sokeri, ja vaahdota kevyesti kierrevatkaimella. Pese limet, raasta kuoret (2 tl) ja purista mehu (4 rkl). Sekoita kuoriraaste ja mehu keltuais-sokeriseokseen ja lisää rasva. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa kuplia. Kaada tahna laakeaan astiaan ja anna jäähtyä.

2
kananmunan keltuaista
1 dl
sokeria
2
limeä (luomu)
50 g
voita tai leivontamargariinia
2

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

150 g
digestivekeksejä
50 g
voita tai leivontamargariinia
3

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma ja rahka löysäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sulatettu suklaa ja notkistettu tuorejuusto. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Levitä limetahna kakun pinnalle.

200 g
valkosuklaata
2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
4

Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Pese lime ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Koristele kakku viipaleilla.

1
lime (luomu)

Vinkki: Halutessasi kuvioidun pinnan pursota lime curd satunnaisina nokareina kakun pinnalle ja osittain juustokakkumassan sekaan. Marmoroi pinta esim. haarukalla.

Hyvästi hävikki: Valkuaisista valmistat suloiset marengit.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 21.3.2025
|
Muokattu: 21.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

434

1819

31,2 g

19,3 g

32,9 g

26,9 g

0,8 g

5,3 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kananmunan keltuaista,

limeä (luomu),

lime (luomu).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli