Bolognese tuoreista tomaateista

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Valmista tuttu spagetti bolognese uudella tapaa uunissa paahdetuista tomaateista ja paprikasta. Helppo jauhelihakastike valmistuu tuoreista kasviksista puolessa tunnissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplsuippopaprikaa
750 g(3 rs) kirsikkatomaatteja
1 rklrypsiöljyä
350 gspagettia
400 g(1 pkt) jauhelihaa
1 tlsuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 kplruukku basilikaa
100 g(2 dl) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Laita paprikat ja tomaatit leivinpaperille pellille. Valuta päälle öljyä. Paahda uunissa 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplsuippopaprikaa
    750 g(3 rs) kirsikkatomaatteja
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Ruskista jauheliha pannulla.

    MääräAinesosa
    350 gspagettia
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
  3. 3

    Siirrä puolet paistetuista tomaateista lautaselle odottamaan. Laita loput tomaatit ja paprikat kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella karkeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1/2 tl rouhittua mustapippuria
  4. 4

    Yhdistä pasta, jauheliha ja tomaatti-paprikasose. Kuumenna. Viimeistele paistetuilla kirsikkatomaateilla, basilikalla ja juustoraasteella.

    MääräAinesosa
    100 g(2 dl) juustoraastetta
    1 kplruukku basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.7.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä