Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nopeat retkieväät hiihtoloman ulkoiluun

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 16.2.2024
|
Muokattu: 16.2.2024
Pakkaa hiihtoloman retkelle mukaan herkulliset eväät, jotka valmistuvat tuossa tuokiossa ja taltuttavat niin pienen kuin isomman nälän.

Kääräise evääksi tortilla tai wrap

Pizzan makuja mukailevat tortillat täytetään kotona valmiiksi ja kääritään folioon. Nämä tortillat sopivat retkievääksi nuotiolle, sillä tortillat grillataan foliokääreessään, kunnes täytteen juusto on sulanut venyväksi.

Myös avokadolla ja hummuksella täytetyt wrapit on kätevä kääriä valmiiksi jo kotona. Tuhdit kasviswrapit maistuvat kylmänä sekä nopeasti nuotiolla lämmitettynä, jos jätät salaatinlehdet pois täytteestä.

Leivät ja pasteijat ovat retkieväiden suosikkeja

Leipä on perinteinen retkieväs, jonka täytteitä voi vaihdella loputtomiin. Kokeile tällä kertaa helppoja, kikherneistä tehdyllä tahnalla täytettyjä leipiä, jotka taltuttavat nälän taatusti.

Jos retkieväiden valmisteluun on hieman enemmän aikaa, leivo evääksi sämpylöitä. Kun teet sämpylät yön yli -menetelmällä, ei aktiivista leipomisaikaa kulu juuri lainkaan. Sekoita ainekset keskenään illalla ja lusikoi jääkaapissa kohonnut taikina aamulla pellille sämpylöiksi. Täytä jäähtyneet sämpylät perinteiseen tapaan kinkulla ja juustolla, kääri leivinpaperiin ja pakkaa retkireppuun.

Valmiista piirakkataikinasta valmistuvien empanada-pasteijoiden sisältä löytyy tomaattia, pestoa ja vegaanista juustoa. Varaa muutama pasteija jokaiselle ulkoilijalle, sillä näitä tekee taatusti mieli syödä useampi.

Eväät isompaan nälkään

Mikä olisikaan parempaa, kuin tulella kokattu höyryävän kuuma keitto, joka lämmittää ulkoilun lomassa! Valmistele retkiramenin ainekset kotona rasioihin ja kokkaa keitto nuotilla tai retkikeittimellä luonnon helmassa.

Kokeile retkievääksi myös vartissa valmistuvaa sosekeittoa, joka tehdään kotona valmiiksi ja pakataan kuumana retkitermokseen. Näin keitto säilyy lämpimänä nautiskeluun saakka. Keiton lisukkeet, basilikaöljy ja krutongit, on myös helppo pakata mukaan retkelle.

Helpot eväät croissant-taikinasta

Valmis croissant-taikina on oikotie nopeasti valmistuviin eväisiin. Tee taikinasta perinteiset nakkipiilot, jotka voit lämmittää nuotiolla. Croissant-taikinasta voit pyörittää myös helpot tikkupullat, joita on kiva paistaa porukalla retkinuotion ääressä. Tee rasiaan mukaan marjaisaa tai suklaista kastiketta, johon kuumia pullia voi dippailla.

Muista myös lämmittävät juomat

Hiihtolomaretkellä pitää tietenkin olla myös kuumaa juotavaa. Keitä termospulloon makea kaakao tai pähkinä-suklaalevitteellä maustettu herkkukahvi.

Lisää ideoita hiihtoloman herkkuihin