Tikkucroissantit ja kastikkeet - Yhteishyvä

Tikkucroissantit ja kastikkeet

???
Annokset
6
Kiepsauta kesän helpoimmat tikkupullat valmiista croissant-taikinasta ja tarjoa kastikkeena raikasta, makeaa tai chilin maustamaa dippiä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(240 g) croissant-taikinaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Kanelia

LISÄKSI

6 kpl
Grillitikkua
6 kpl
Palaa foliota

MUSTIKKA-VAAHTOKARKKIKASTIKE

2 dl
Maitoa
1 dl
Pakastemustikoita
1/2 l
(125 g) vaahtokarkkeja
1/2 dl
Sokeria

NUTELLA-CHILIKASTIKE

1 kpl
Chili
2 dl
Pähkinä-suklaalevitettä (nutella)
2 dl
Maitoa
1/2 tl
Suolaa

RAIKAS MANSIKKAMELBA

1/2 l
(400 g) tuoreita tai pakastemansikoita
1 kpl
Lime
2 dl
Tomusokeria

Näin teet

1

Valmista ensin valitsemasi kastike/kastikkeet.

Mustikka-vaahtokarkkikastike: Soseuta maito ja mustikat. Yhdistä kaikki ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen kunnes karkit ovat sulaneet. Laita kastike tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Nutella-chilikastike: Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.  Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes seos on tasainen.

Raikas mansikkamelba: Poista mansikoista kannat ja purista limen mehu. Yhdistä ainekset sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.

Valmista croissantit. Avaa taikinatölkki pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikina alustalle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Leikkaa 6 osaan valmiiden katkoviivojen mukaan.

Aseta noin 15x20 cm:n pala foliota grillitikun yläosaan. Kääri taikinasiivu tikun ympärille sokeripuoli sisäänpäin. Valmista samoin kaikki croissantit.

Grillaa hiilloksella koko ajan käännellen. Taikina kypsyy ja ruskistuu nopeasti. Dippaa tikkucroissantit kastikkeeseen.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 26.5.2017
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa