Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tikkucroissantit ja kastikkeet

Fork and knife
6 Annosta
Kiepsauta kesän helpoimmat tikkupullat valmiista croissant-taikinasta ja tarjoa kastikkeena raikasta, makeaa tai chilin maustamaa dippiä.

Ainekset

240 g
(1 prk) croissant-taikinaa
1 rkl
sokeria
1 tl
kanelia

lisäksi

6 kpl
grillitikkua
6 kpl
palaa foliota

mustikka-vaahtokarkkikastike

2 dl
maitoa
1 dl
pakastemustikoita
125 g
(1/2 l) vaahtokarkkeja
1/2 dl
sokeria

nutella-chilikastike

1 kpl
chili
220 g
(2 dl) pähkinä-suklaalevitettä (nutella)
2 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa

raikas mansikkamelba

400 g
(1/2 l) tuoreita tai pakastemansikoita
1 kpl
lime
120 g
(2 dl) tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista ensin valitsemasi kastike/kastikkeet.

Mustikka-vaahtokarkkikastike: Soseuta maito ja mustikat. Yhdistä kaikki ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen kunnes karkit ovat sulaneet. Laita kastike tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Nutella-chilikastike: Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.  Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes seos on tasainen.

Raikas mansikkamelba: Poista mansikoista kannat ja purista limen mehu. Yhdistä ainekset sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.

400 g
(1/2 l) tuoreita tai pakastemansikoita
120 g
(2 dl) tomusokeria
1 kpl
lime
1/2 tl
suolaa
2 dl
maitoa
220 g
(2 dl) pähkinä-suklaalevitettä (nutella)
1 kpl
chili
1/2 dl
sokeria
125 g
(1/2 l) vaahtokarkkeja
1 dl
pakastemustikoita
2 dl
maitoa
2

Valmista croissantit. Avaa taikinatölkki pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikina alustalle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Leikkaa 6 osaan valmiiden katkoviivojen mukaan.

240 g
(1 prk) croissant-taikinaa
1 rkl
sokeria
1 tl
kanelia
3

Aseta noin 15x20 cm:n pala foliota grillitikun yläosaan. Kääri taikinasiivu tikun ympärille sokeripuoli sisäänpäin. Valmista samoin kaikki croissantit.

6 kpl
palaa foliota
6 kpl
grillitikkua
4

Grillaa hiilloksella koko ajan käännellen. Taikina kypsyy ja ruskistuu nopeasti. Dippaa tikkucroissantit kastikkeeseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 26.5.2017
Muokattu: 15.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

647

2710

24,0 g

7,8 g

96,5 g

82,7 g

3,2 g

8,0 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kanelia,

1 kpl lime.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli