Retkiramen tofusta

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Höyryävä nuudelikeitto on täydellistä retkiruokaa. Ramen eli japanilainen nuudelikeitto valmistuu hetkessä pikanuudeleista ja käyttövalmiista kasviksista. Marinoitu tofu tuo keittoon ruokaisuutta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 pkt) marinoitua tofua
1 rkl(seesami)öljyä
1 rklsoijakastiketta
200 gkäyttövalmiita kasviksia (tuorekset aasia-kasvikset)
200 g(2 ps) japanilaistyylisiä ramenkeitto-pikanuudeleita ja nuudelipussien mausteseokset
1 lvettä

Lisäksi

(1 ruukku korianteria)
(chilikastiketta esim. srirachaa)

Valmistus

  1. 1

    Ennen retkeä: kuivaa tofu talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi. Pakkaa kuutiot pieneen suljettavaan muovipussiin tai rasiaan. Mittaa öljy ja soija kuutioiden joukkoon.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) marinoitua tofua
    1 rkl(seesami)öljyä
    1 rklsoijakastiketta
  2. 2

    Retkellä: valmista keitto kattilassa retkikeittimessä tai nuotiolla. Paista tofukuutioita kattilassa 2−3 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää kasvikset ja kääntele hetki. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna nuudelit kattilaan ja lisää myös nuudelipussien mausteet. Keitä noin 3 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 gkäyttövalmiita kasviksia (tuorekset aasia-kasvikset)
    1 lvettä
    200 g(2 ps) japanilaistyylisiä ramenkeitto-pikanuudeleita ja nuudelipussien mausteseokset
  3. 3

    Koristele annokset halutessasi korianterilla ja tarjoa chilikastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    (1 ruukku korianteria)
    (chilikastiketta esim. srirachaa)

Vinkki: Ota retkelle mukaan kahden litran kattila, kauha, veitsi ja ruokailuvälineet. Muista myös vesipullo ja roskapussi!

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (1 ruukku korianteria), (chilikastiketta esim. Srirachaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
10.6.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä