Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juuressosekeitto

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Helppo ja nopea kasvissosekeitto valmistuu valmiista kotimaisista juureskuutioista. Edullinen keitto saa lisämakua basilikaöljystä ja energiaa krutongeista.

Ainekset

7 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
600 g
(2 pkt) Kotimaista juureskuutioita
250 ml
(2 1/2 dl) Kotimaista juustokermaa

Basilikaöljy

1 kpl
(ruukku) Kotimaista basilikaa
1 dl
Kotimaista rypsiöljyä
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa

Krutongit

3 kpl
Kotimaista grahampaahtoleipäviipaletta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta vesi, lisää liemikuutio ja kasvikset. Keitä 15 minuuttia.

1 kpl
kasvisliemikuutio
7 dl
vettä
600 g
(2 pkt) Kotimaista juureskuutioita
2

Tee basilikaöljy. Nypi basilikan lehdet varsineen pieneen kulhoon, mittaa öljy. Surauta tasaiseksi kulhossa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
1 dl
Kotimaista rypsiöljyä
1 kpl
(ruukku) Kotimaista basilikaa
3

Tee krutongit. Kuutioi leipäviipaleet. Paahda leipäkuutiot pannulla.

3 kpl
Kotimaista grahampaahtoleipäviipaletta
4

Soseuta kasvikset liemineen sauvasekoittimella. Lisää noin 2/3 kermasta ja kuumenna. Viimeistele annokset tilkalla juustokermaa ja basilikaöljyä sekä krutongeilla.

250 ml
(2 1/2 dl) Kotimaista juustokermaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvausjärjestelyt:
Reetta Pasanen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.6.2023
|
Muokattu: 20.6.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

166

694

11,0 g

6,8 g

11,5 g

2,3 g

0,8 g

3,8 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

7 dl vettä,

600 g (2 pkt) Kotimaista juureskuutioita,

1 dl Kotimaista rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli