Juuressosekeitto
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo ja nopea kasvissosekeitto valmistuu valmiista kotimaisista juureskuutioista. Edullinen keitto saa lisämakua basilikaöljystä ja energiaa krutongeista.
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 600 g | (2 pkt) kotimaista juureskuutioita |
| 250 ml | (2 1/2 dl) kotimaista juustokermaa |
| Basilikaöljy | |
|---|---|
| 1 kpl | (ruukku) kotimaista basilikaa |
| 1 dl | kotimaista rypsiöljyä |
| 1/4 tl | (1/4 tl) suolaa |
| Krutongit | |
| 3 kpl | kotimaista grahampaahtoleipäviipaletta |
- 1.
Kiehauta vesi, lisää liemikuutio ja kasvikset. Keitä 15 minuuttia.
- 2.
Tee basilikaöljy. Nypi basilikan lehdet varsineen pieneen kulhoon, mittaa öljy. Surauta tasaiseksi kulhossa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- 3.
Tee krutongit. Kuutioi leipäviipaleet. Paahda leipäkuutiot pannulla.
- 4.
Soseuta kasvikset liemineen sauvasekoittimella. Lisää noin 2/3 kermasta ja kuumenna. Viimeistele annokset tilkalla juustokermaa ja basilikaöljyä sekä krutongeilla.
Juuressosekeitto
arvosana4/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Helppo ja nopea kasvissosekeitto valmistuu valmiista kotimaisista juureskuutioista. Edullinen keitto saa lisämakua basilikaöljystä ja energiaa krutongeista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 600 g | (2 pkt) kotimaista juureskuutioita |
| 250 ml | (2 1/2 dl) kotimaista juustokermaa |
Basilikaöljy | |
| 1 kpl | (ruukku) kotimaista basilikaa |
| 1 dl | kotimaista rypsiöljyä |
| 1/4 tl | (1/4 tl) suolaa |
Krutongit | |
| 3 kpl | kotimaista grahampaahtoleipäviipaletta |
Valmistus
- 1
Kiehauta vesi, lisää liemikuutio ja kasvikset. Keitä 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kasvisliemikuutio 7 dl vettä 600 g (2 pkt) kotimaista juureskuutioita - 2
Tee basilikaöljy. Nypi basilikan lehdet varsineen pieneen kulhoon, mittaa öljy. Surauta tasaiseksi kulhossa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Määrä Ainesosa 1/4 tl (1/4 tl) suolaa 1 dl kotimaista rypsiöljyä 1 kpl (ruukku) kotimaista basilikaa - 3
Tee krutongit. Kuutioi leipäviipaleet. Paahda leipäkuutiot pannulla.
Määrä Ainesosa 3 kpl kotimaista grahampaahtoleipäviipaletta - 4
Soseuta kasvikset liemineen sauvasekoittimella. Lisää noin 2/3 kermasta ja kuumenna. Viimeistele annokset tilkalla juustokermaa ja basilikaöljyä sekä krutongeilla.
Määrä Ainesosa 250 ml (2 1/2 dl) kotimaista juustokermaa
Ravintosisältö
166
Energiaa kcal
694
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
166
Energiaa kcal
694
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 7 dl vettä, 600 g (2 pkt) Kotimaista juureskuutioita, 1 dl Kotimaista rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























