Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita siirappi ja öljy haaleaan maitoon ja lisää jauhoihin. Sekoita tasaiseksi, peitä kulho ja pane jääkaappiin 12 tunniksi.
Ota taikina huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista. Kumoa leivinpöydälle, ripottele pinnalle jauhoja. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile tangoiksi jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa tangoista 8 palaa ja pyörittele ne kevyesti. Nosta leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
141
589
2,8 g
0,5 g
22,9 g
2,6 g
1,9 g
4,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
11 g (1 ps) kuivahiivaa,
1,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli