Yön yli -sämpylät

arvosana3/5

(58)arviota
16 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Tee sämpylätaikina illalla, pistä jääkaappiin ja leivo sämpylät seuraavana päivänä. Yön yli -sämpylät syntyvät vaivaamatta ja vaivatta. Herkkusämpylät eivät kaipaa päälleen kuin pienen sipaisun levitettä.

Ainekset

MääräAinesosa
10 dlsämpyläjauhoja
11 g(1 ps) kuivahiivaa
1 1/2 tlsuolaa
1 rklsiirappia
2 rklöljyä
5 dlhaaleaa maitoa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita siirappi ja öljy haaleaan maitoon ja lisää jauhoihin. Sekoita tasaiseksi, peitä kulho ja pane jääkaappiin 12 tunniksi.

    MääräAinesosa
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    10 dlsämpyläjauhoja
    1 rklsiirappia
    2 rklöljyä
    1 1/2 tlsuolaa
    5 dlhaaleaa maitoa
  2. 2

    Ota taikina huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista. Kumoa leivinpöydälle ja ripottele pinnalle jauhoja. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile tangoiksi jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa tangoista 8 palaa ja pyörittele ne kevyesti. Nosta leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä