Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yön yli -sämpylät

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Tee sämpylätaikina illalla, pistä jääkaappiin ja leivo sämpylät seuraavana päivänä. Yön yli -sämpylät syntyvät vaivaamatta ja vaivatta. Herkkusämpylät eivät kaipaa päälleen kuin pienen sipaisun levitettä.

Ainekset

10 dl
Sämpyläjauhoja
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Siirappia
2 rkl
Öljyä
5 dl
Haaleaa maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita siirappi ja öljy haaleaan maitoon ja lisää jauhoihin. Sekoita tasaiseksi, peitä kulho ja pane jääkaappiin 12 tunniksi.

11 g
(1 ps) kuivahiivaa
10 dl
Sämpyläjauhoja
1 rkl
Siirappia
2 rkl
Öljyä
1 1/2 tl
Suolaa
5 dl
Haaleaa maitoa
2

Ota taikina huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista. Kumoa leivinpöydälle, ripottele pinnalle jauhoja. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile tangoiksi jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa tangoista 8 palaa ja pyörittele ne kevyesti. Nosta leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Miltä maistui?(53 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
|
Muokattu: 5.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

141

589

2,8 g

0,5 g

22,9 g

2,6 g

1,9 g

4,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

11 g (1 ps) kuivahiivaa,

1,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli