Yön yli -sämpylät - Yhteishyvä

Yön yli -sämpylät

Yön yli -sämpylät
Kappaleita
16
Valmistusaika
Useita tunteja
Ruokavalio
Tee sämpylätaikina illalla, pistä jääkaappiin ja leivo sämpylät seuraavana päivänä. Yön yli -sämpylät syntyvät vaivaamatta ja vaivatta. Herkkusämpylät eivät kaipaa päälleen kuin pienen sipaisun levitettä.
Jaa Somessa

Ainekset

10 dl
Sämpyläjauhoja
1 tl
Kuivahiivaa
3 tl
Suolaa
1 rkl
Siirappia
2 rkl
Öljyä
5 dl
Haaleaa maitoa

Näin teet

1

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita siirappi ja öljy haaleaan maitoon ja lisää jauhoihin. Sekoita tasaiseksi, peitä kulho ja pane jääkaappiin 12 tunniksi.

1 tl
Kuivahiivaa
10 dl
Sämpyläjauhoja
1 rkl
Siirappia
2 rkl
Öljyä
3 tl
Suolaa
5 dl
Haaleaa maitoa
2

Ota taikina huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista. Kumoa leivinpöydälle, ripottele pinnalle jauhoja. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile tangoiksi jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa tangoista 8 palaa ja pyörittele ne kevyesti. Nosta leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 6.9.2018

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g366 g
Proteiinia5 g77 g
Rasvaa3 g45 g
Kuituja2 g30 g
Energiaa kj589 9423
Energiaa kcal141 2251

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kuivahiivaa

  • 3 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g366 g
Proteiinia5 g77 g
Rasvaa3 g45 g
Kuituja2 g30 g
Energiaa kj589 9423
Energiaa kcal141 2251

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kuivahiivaa

  • 3 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.