Burgerin peltiversiossa sämpylä korvataan grillausmausteessa pyöritellyillä perunoilla, jotka paistuvat samalla pellillä cheddarjuustolla viimeisteltyjen jauhelihapihvien kanssa. Pelti saa burgerimaisen silauksen marinoidusta punasipulista, itse sekoitetusta hampurilaiskastikkeesta, tomaatista ja salaatista.
Katuruokien makuja yhden pellin taktiikalla – nämä rennot peltiruoat sopivat hiihtoloman herkutteluun
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 9.2.2024
|Muokattu: 30.1.2025
Keskity talvilomalla ulkoiluun ja muuhun kivaan tekemiseen, ja hoida ateriat helposti yhdellä pellillä valmistuvien ruokien avulla. Nämä ronskit street foodista makuja lainaavat peltiruoat taltuttavat nälän taatusti.
Burgeri-perunapelti
Texmex-uunimakkara
Uunimakkara on helppo peltiruokien klassikko, joka maustetaan nyt texmex-tyyliin. Tacokastikkeella kuorrutettujen makkaroiden kaveriksi pellille lisätään bataattia, tomaattia ja punasipulia. Viimeistele ruoka korianterilla, jalapenoilla, ranskankermalla ja maissilastuilla.
Kalapuikkopelti
Pakastealtaan suosikeista valmistat helposti fish and chips -tyylisen kala-aterian pellillä. Kypsennä kuorelliset lohkoperunat ja fileekalapuikot yhdessä porkkanoiden kanssa. Tarjoa lisäksi pakasteherneistä surautettua dippiä, joka saa hyvää hapokkuutta jogurtista ja sitruunanmehusta.







