Texmex-uunimakkara bataatilla
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Klassinen uunimakkara saa uutta potkua tacoista tutuilla mauilla. Mukaan lisätään myös bataattia, joten koko ateria valmistuu helposti yhden pellin taktiikalla.
| 400 g | (1 pkt) lenkkimakkaraa |
| 1 kpl | tomaatti |
| 1 kpl | punasipuli |
| 230 g | (1 prk) tacokastiketta |
| 700 g | (2–3 kpl) bataattia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3/4 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | (2 dl) cheddarjuustoraastetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| jalapenoviipaleita | |
| maissilastuja | |
- 1.
Kuori makkarat ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Huuhtele ja viipaloi tomaatti. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Nosta makkarat leivinpaperille pellille leikkuupinta ylöspäin. Lusikoi 1 dl tacokastiketta makkaroiden pinnalle ja säästä loput tarjoiluun. Aseta tomaatti- ja sipuliviipaleet limittäin tacokastikkeen päälle.
- 2.
Pese ja kuivaa bataatit huolellisesti. Leikkaa bataatit kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja laita ne suureen kulhoon. Lisää öljy ja mausteet, kääntele sekaisin. Levitä bataatit hieman limittäin makkaroiden ympärille. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
- 3.
Ripottele korianteri pinnalle. Tarjoa tacokastikkeen, ranskankerman, jalapenoviipaleiden ja maissilastujen kanssa.
Klassinen uunimakkara saa uutta potkua tacoista tutuilla mauilla. Mukaan lisätään myös bataattia, joten koko ateria valmistuu helposti yhden pellin taktiikalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) lenkkimakkaraa |
| 1 kpl | tomaatti |
| 1 kpl | punasipuli |
| 230 g | (1 prk) tacokastiketta |
| 700 g | (2–3 kpl) bataattia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3/4 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | (2 dl) cheddarjuustoraastetta |
Lisäksi | |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| jalapenoviipaleita | |
| maissilastuja | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuori makkarat ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Huuhtele ja viipaloi tomaatti. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Nosta makkarat leivinpaperille pellille leikkuupinta ylöspäin. Lusikoi 1 dl tacokastiketta makkaroiden pinnalle ja säästä loput tarjoiluun. Aseta tomaatti- ja sipuliviipaleet limittäin tacokastikkeen päälle.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) lenkkimakkaraa 1 kpl tomaatti 1 kpl punasipuli 230 g (1 prk) tacokastiketta - 2
Pese ja kuivaa bataatit huolellisesti. Leikkaa bataatit kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja laita ne suureen kulhoon. Lisää öljy ja mausteet, kääntele sekaisin. Levitä bataatit hieman limittäin makkaroiden ympärille. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 700 g (2–3 kpl) bataattia 2 rkl rypsiöljyä 3/4 tl paprikajauhetta 1/2 tl juustokuminaa 1/2 tl suolaa 2 tl mustapippuria rouhittuna 100 g (2 dl) cheddarjuustoraastetta - 3
Ripottele korianteri pinnalle. Tarjoa tacokastikkeen, ranskankerman, jalapenoviipaleiden ja maissilastujen kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku korianteria 150 g (1 prk) ranskankermaa jalapenoviipaleita maissilastuja
Ravintosisältö
612
Energiaa kcal
2560
Energiaa kj
37,8 g
Rasvaa
16,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,3 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
20,8 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
612
Energiaa kcal
2560
Energiaa kj
37,8 g
Rasvaa
16,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,3 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
20,8 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: jalapenoviipaleita, maissilastuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























