Burgeri-perunapelti
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Burgeri-perunapelti on hampurilaisten herkullinen arkiversio. Myös pihvit kypsennetään kätevästi uunissa ja pelti viimeistellään burgereista tutuilla täytteillä.
| 700 g | perunoita (kiinteä lajike) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | grillausmaustetta |
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa 17 % |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 4 kpl | cheddar sulatejuustoviipaletta |
| Marinoitu punasipuli | |
|---|---|
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 1/2 rkl | puna- tai valkoviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| Hampurilaiskastike | |
| 1 kpl | pieni maustekurkku |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 2 rkl | ketsuppia |
| 2 tl | sinappia |
| 1/4 tl | valkosipulijauhetta |
| 1/4 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | sokeria |
| Lisäksi | |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 100 g | (noin ¼) jäävuorisalaattia |
- 1.
Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja laita ne suureen kulhoon. Lisää öljy ja grillausmauste, kääntele sekaisin. Levitä perunat hieman limittäin leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- 2.
Valmista marinoitu sipuli. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita sipuli, etikka ja sokeri tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Ravistele ja anna maustua tarjoiluun saakka.
- 3.
Valmista hampurilaiskastike. Hienonna maustekurkku ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua tarjoiluun saakka.
- 4.
Sekoita jauhelihan joukkoon suola ja pippuri, vältä turhaa vaivaamista. Jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Nosta pihvit perunoiden viereen pellille. Jatka paistamista toiseksi ylimmällä tasolla noin 10 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä ja perunat kullanruskeita. Aseta juustoviipaleet pihvien päälle ja paista vielä minuutti, kunnes juusto sulaa.
- 5.
Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele ja suikaloi jäävuorisalaatti. Ripottele valmiin burgeripellin pinnalle tomaatit, salaatti ja marinoitu punasipuli. Tarjoa hampurilaiskastikkeen kanssa.
Burgeri-perunapelti on hampurilaisten herkullinen arkiversio. Myös pihvit kypsennetään kätevästi uunissa ja pelti viimeistellään burgereista tutuilla täytteillä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | perunoita (kiinteä lajike) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | grillausmaustetta |
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa 17 % |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 4 kpl | cheddar sulatejuustoviipaletta |
Marinoitu punasipuli | |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 1/2 rkl | puna- tai valkoviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
Hampurilaiskastike | |
| 1 kpl | pieni maustekurkku |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 2 rkl | ketsuppia |
| 2 tl | sinappia |
| 1/4 tl | valkosipulijauhetta |
| 1/4 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | sokeria |
Lisäksi | |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 100 g | (noin ¼) jäävuorisalaattia |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja laita ne suureen kulhoon. Lisää öljy ja grillausmauste, kääntele sekaisin. Levitä perunat hieman limittäin leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 700 g perunoita (kiinteä lajike) 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl grillausmaustetta - 2
Valmista marinoitu sipuli. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita sipuli, etikka ja sokeri tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Ravistele ja anna maustua tarjoiluun saakka.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni punasipuli 1 1/2 rkl puna- tai valkoviinietikkaa 2 tl sokeria - 3
Valmista hampurilaiskastike. Hienonna maustekurkku ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua tarjoiluun saakka.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni maustekurkku 200 g (1 prk) kermaviiliä 2 rkl ketsuppia 2 tl sinappia 1/4 tl valkosipulijauhetta 1/4 tl paprikajauhetta 1/4 tl sokeria - 4
Sekoita jauhelihan joukkoon suola ja pippuri, vältä turhaa vaivaamista. Jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Nosta pihvit perunoiden viereen pellille. Jatka paistamista toiseksi ylimmällä tasolla noin 10 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä ja perunat kullanruskeita. Aseta juustoviipaleet pihvien päälle ja paista vielä minuutti, kunnes juusto sulaa.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) naudan jauhelihaa 17 % 3/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 4 kpl cheddar sulatejuustoviipaletta - 5
Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele ja suikaloi jäävuorisalaatti. Ripottele valmiin burgeripellin pinnalle tomaatit, salaatti ja marinoitu punasipuli. Tarjoa hampurilaiskastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 100 g (noin ¼) jäävuorisalaattia
Ravintosisältö
608
Energiaa kcal
2542
Energiaa kj
37,8 g
Rasvaa
16,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
608
Energiaa kcal
2542
Energiaa kj
37,8 g
Rasvaa
16,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























