Burgeri-perunapelti
Ainekset
Marinoitu punasipuli
Hampurilaiskastike
Lisäksi
Valmistus
Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja laita ne suureen kulhoon. Lisää öljy ja grillausmauste, kääntele sekaisin. Levitä perunat hieman limittäin leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Valmista marinoitu sipuli. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita sipuli, etikka ja sokeri tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Ravistele ja anna maustua tarjoiluun saakka.
Valmista hampurilaiskastike. Hienonna maustekurkku ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua tarjoiluun saakka.
Sekoita jauhelihan joukkoon suola ja pippuri, vältä turhaa vaivaamista. Jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Nosta pihvit perunoiden viereen pellille. Jatka paistamista toiseksi ylimmällä tasolla noin 10 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä ja perunat kullanruskeita. Aseta juustoviipaleet pihvien päälle ja paista vielä minuutti, kunnes juusto sulaa.
Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele ja suikaloi jäävuorisalaatti. Ripottele valmiin burgeripellin pinnalle tomaatit, salaatti ja marinoitu punasipuli. Tarjoa hampurilaiskastikkeen kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
608
2542
37,8 g
16,3 g
33,5 g
11,0 g
4,0 g
29,8 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli