Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Unohda padat ja kattilat! Nämä 9 helppoa arkiruokaa valmistat kätevästi yhdellä pellillä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 8.9.2021
|
Muokattu: 8.9.2021
Kismittääkö ruoan jälkeen pestävien pannujen ja kattiloiden määrä? Meillä on sinulle ratkaisu: yhden pellin ruoat. Kyllä, myös lihapullat ja jauhelihapihvit kypsennät kätevästi samalla pellillä kasvisten kanssa.

Texmex-klassikon helppo peltiversio: peltifajitakset

Tämän helpompaa texmex-ruokaa tuskin löytyy. Sekoita fajitamauste ja limen mehu broilerileikkeiden ja kasvisten joukkoon ja paahda pellillä. Tortillat lämpenevät samalla pellillä, kun käärit ne folioon ja pistät paketin uuniin viimeiseksi viideksi minuutiksi. Sitten vain käärö auki ja täytteet tortilloille! Kastikkeina maistuvat valmis salsakastike ja lempeä ranskankerma.

Uunin täydeltä terveellistä arkiruokaa: juures-kalapelti

Paloittele pellille kunnon kerros juureksia: porkkanaa, lanttua, palsternakkaa ja perunaa. Kun timjamiöljyllä sipaistut juurekset ovat olleet uunissa vartin, lisää niiden päälle ahvenfileitä ja kypsennä peltiä toiset 15 minuuttia. Sitruunamehulla maustetuista kaloista tulee juurespedillä täydellisen mehukkaita.

Kasviksia ja kanaa: sadonkorjaajan broileripelti

Maailman helpoin pikamarinadi on valmis pesto. Sivele sitä broilerinleikkeille ja laita ne uuniin kasvisten kanssa. Kasvispedin voit tehdä yhdistelemällä satokauden suosikkikasviksia. Kurkista myös jääkaappiin: jos siellä on kypsiä perunoita tai muita kasviksia, viipaloi ne mukaan pellille. Raikasta valmis ruoka vielä tuoreilla basilikanlehdillä.

Koko perheen lempiruoka: lihapullapelti

Yhdistä vastapyöritellyt mehevät lihapullat ja cajunmaustetut kasvikset yhdelle pellille. Itse tehdyt ihanat lihapullat kypsyvät samassa ajassa mausteisten parsakaalinkukintojen ja porkkanatikkujen kanssa. Kun ruoka tulee uunista, sen lempeän mehukkaat ja terävän tuliset maut sekoittuvat ihanasti keskenään.

Jättipihvi pellillä: kesäkurpitsa-jauhelihapihvi

Hyvä on, myönnämme: tämän ruoan tekeminen tuottaa vähän enemmän tiskiä, mutta se kannattaa. Pannulla kuullotettu kesäkurpitsaraaste tekee jättipihvistä niin mehevän, että pieni lisävaiva ei haittaa. Taputtele jauhelihapihvi pellille yhdeksi isoksi kiekoksi ja kypsennä kasvikset samalla pellillä. Nämäkin uunikasvikset maustetaan cajunmausteella, mikä antaa miedolle pihville mukavaa lisäpotkua.

Kätevä kasvisruoka: lämmin uunijuuressalaatti

Yhdistä uunijuurekset ja salaatti yhdeksi ruoaksi. Paahda juurekset pellillä ja sekoita salaatti kuumien juuresten joukkoon. Lisää juuresten seuraksi uuniin tofun kaltaista kotimaista kaurapalaa tai muuta kasviproteiinia, niin saat salaatista täysipainoisen aterian.

Potkua srirachasta: inkivääri-appelsiinikanapelti

Pikamarinoi broilerin koipipalat inkivääriä ja chiliä sisältävässä appelsiinimarinadissa – 10 minuuttia riittää. Kypsennä palat pellillä savupaprikalla maustettujen perunoiden kanssa ja herkuttele sriracha-jogurtin kera.

Perunat pakastimesta: nopea silakkapihvipaistos

Peltiruokaan voit käyttää myös puolivalmiita ja valmiita aineksia. Esimerkiksi pakastetuista lohkoperunoista ja valmiista silakkapihveistä teet vikkelän peltiruoan. Viimeistele silakkapelti salaatinkastikkeessa pyöräytetyillä salaatinlehdillä ja helpolla jogurttikastikkeella.

Perjantai-illan special-herkku: siipipelti ja mangodippi

Tähän satsiin tulee aineksia niin paljon, että tarvitset yhden pellin sijasta kaksi. Kypsennä ensin vain broilerinsiipiä, lisää sitten maustetut kasvikset samalle pellille. Toisen pellin tarvitset, kun paistat lisukkeeksi ristikkoperunoita tai vaikka uuniranskalaisia.

Ota käyttöön 6 kätevää vinkkiä, joilla peltiruoat onnistuvat varmasti:

Täältä löydät lisää helppoja ja nopeita reseptejä arkeen: