Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit ja cajunkasvikset | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit ja cajunkasvikset
Play

Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit ja cajunkasvikset

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mehevöitä jauhelihataikina reilulla satsilla kesäkurpitsaraasteetta ja taputtele sieviksi pikkupihveiksi tai yhdeksi jättiläiseksi. Pihvit kypsyvät kätevästi samalla pellillä mausteisten kasvisten kanssa.

Ainekset

400 g
(1 kpl) kesäkurpitsa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 dl
korppujauhoja
1/2 dl
vettä
1 kpl
kananmuna
400 g
jauhelihaa
3 rkl
siemensekoitusta
1 rkl
rypsiöljyä

cajunkasvikset

6 kpl
perunaa
3 kpl
porkkanaa
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
cajunmaustesekoitusta
1/4 tl
suolaa

lisäksi

lehtipersiljaa tai basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Mittaa ½ rkl öljyä pannulle ja kuullota kesäkurpitsa ja sipulit pehmeiksi. Lisää oregano, suola ja pippuri. Anna seoksen jäähtyä.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 kpl) kesäkurpitsa
1/2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
oreganoa
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
2

Mittaa korppujauhot kulhoon. Sekoita vesi ja kananmuna joukkoon. Anna turvota 5 minuuttia.

1/2 dl
korppujauhoja
1/2 dl
vettä
1 kpl
kananmuna
3

Lisää jäähtynyt kesäkurpitsaseos ja korppujauhoseos jauhelihaan. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta työlaudalla 8 pikkupihviä ja jätä ne odottamaan, tai taputtele suoraan pellille halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen jättipihvi. Voitele pihvit öljyllä ja lisää siemenet pinnalle.

400 g
jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
siemensekoitusta
4

Valmista cajunkasvikset. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa ne paksuiksi tangoiksi. Sekoita 1 rkl öljyä, cajunmauste ja suola kulhossa. Kääntele kasviksia mausteöljyssä ja levitä ne leivinpaperilla päällystetyn pellin toiseen reunaan.

3 kpl
porkkanaa
6 kpl
perunaa
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
2 tl
cajunmaustesekoitusta
5

Kypsennä isoa pihviä ja kasviksia uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jos teet pikkupihvejä, lisää ne pellille kasvisten viereen kypsennysajan puolivälissä. Viimeistele ruoka lehtipersiljalla tai basilikalla.

lehtipersiljaa tai basilikaa

Vinkki: Tee mehevät kasvispihvit vaihtamalla jauheliha härkäpapuvalmisteeseen (Härkis).

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 5.7.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2350

561

39,5 g

11,3 g

23,3 g

5,0 g

3,5 g

27,8 g

0,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli