Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit ja cajunkasvikset
Ainekset
Cajunkasvikset
Lisäksi
Valmistus
Säädä uuni 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Mittaa ½ rkl öljyä pannulle ja kuullota kesäkurpitsa ja sipulit pehmeiksi. Lisää oregano, suola ja pippuri. Anna seoksen jäähtyä.
Mittaa korppujauhot kulhoon. Sekoita vesi ja kananmuna joukkoon. Anna turvota 5 minuuttia.
Lisää jäähtynyt kesäkurpitsaseos ja korppujauhoseos jauhelihaan. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta työlaudalla 8 pikkupihviä ja jätä ne odottamaan, tai taputtele suoraan pellille halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen jättipihvi. Voitele pihvit öljyllä ja lisää siemenet pinnalle.
Valmista cajunkasvikset. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa ne paksuiksi tangoiksi. Sekoita 1 rkl öljyä, cajunmauste ja suola kulhossa. Kääntele kasviksia mausteöljyssä ja levitä ne leivinpaperilla päällystetyn pellin toiseen reunaan.
Kypsennä isoa pihviä ja kasviksia uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jos teet pikkupihvejä, lisää ne pellille kasvisten viereen kypsennysajan puolivälissä. Viimeistele ruoka lehtipersiljalla tai basilikalla.
Vinkki: Tee mehevät kasvispihvit vaihtamalla jauheliha härkäpapuvalmisteeseen (Härkis).
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
561
2350
39,5 g
11,3 g
23,3 g
5,0 g
3,5 g
27,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli