Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit ja cajunkasvikset
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevöitä jauhelihataikina reilulla satsilla kesäkurpitsaraasteetta ja taputtele sieviksi pikkupihveiksi tai yhdeksi jättiläiseksi. Pihvit kypsyvät kätevästi samalla pellillä mausteisten kasvisten kanssa.
| 400 g | (1 kpl) kesäkurpitsa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 400 g | jauhelihaa |
| 3 rkl | siemensekoitusta |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Cajunkasvikset | |
|---|---|
| 6 kpl | perunaa |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | cajunmaustesekoitusta |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| basilikaa | |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Mittaa ½ rkl öljyä pannulle ja kuullota kesäkurpitsa ja sipulit pehmeiksi. Lisää oregano, suola ja pippuri. Anna seoksen jäähtyä.
- 2.
Mittaa korppujauhot kulhoon. Sekoita vesi ja kananmuna joukkoon. Anna turvota 5 minuuttia.
- 3.
Lisää jäähtynyt kesäkurpitsaseos ja jauheliha korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta työlaudalla 8 pikkupihviä ja jätä ne odottamaan, tai taputtele suoraan pellille halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen jättipihvi. Voitele pihvit öljyllä ja lisää siemenet pinnalle.
- 4.
Valmista cajunkasvikset. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa ne paksuiksi tangoiksi. Sekoita 1 rkl öljyä, cajunmauste ja suola kulhossa. Kääntele kasviksia mausteöljyssä ja levitä ne leivinpaperilla päällystetyn pellin toiseen reunaan.
- 5.
Kypsennä isoa pihviä ja kasviksia uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jos teet pikkupihvejä, lisää ne pellille kasvisten viereen kypsennysajan puolivälissä. Viimeistele ruoka lehtipersiljalla tai basilikalla.
Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit ja cajunkasvikset
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Mehevöitä jauhelihataikina reilulla satsilla kesäkurpitsaraasteetta ja taputtele sieviksi pikkupihveiksi tai yhdeksi jättiläiseksi. Pihvit kypsyvät kätevästi samalla pellillä mausteisten kasvisten kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 kpl) kesäkurpitsa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 400 g | jauhelihaa |
| 3 rkl | siemensekoitusta |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Cajunkasvikset | |
| 6 kpl | perunaa |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | cajunmaustesekoitusta |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| basilikaa | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Mittaa ½ rkl öljyä pannulle ja kuullota kesäkurpitsa ja sipulit pehmeiksi. Lisää oregano, suola ja pippuri. Anna seoksen jäähtyä.
Määrä Ainesosa 400 g (1 kpl) kesäkurpitsa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 rkl rypsiöljyä 2 tl oreganoa 1 tl suolaa 1 tl rouhittua mustapippuria - 2
Mittaa korppujauhot kulhoon. Sekoita vesi ja kananmuna joukkoon. Anna turvota 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 dl korppujauhoja 1/2 dl vettä 1 kpl kananmuna - 3
Lisää jäähtynyt kesäkurpitsaseos ja jauheliha korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta työlaudalla 8 pikkupihviä ja jätä ne odottamaan, tai taputtele suoraan pellille halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen jättipihvi. Voitele pihvit öljyllä ja lisää siemenet pinnalle.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 1 rkl rypsiöljyä 3 rkl siemensekoitusta - 4
Valmista cajunkasvikset. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa ne paksuiksi tangoiksi. Sekoita 1 rkl öljyä, cajunmauste ja suola kulhossa. Kääntele kasviksia mausteöljyssä ja levitä ne leivinpaperilla päällystetyn pellin toiseen reunaan.
Määrä Ainesosa 6 kpl perunaa 3 kpl porkkanaa 1 rkl rypsiöljyä 2 tl cajunmaustesekoitusta 1/4 tl suolaa - 5
Kypsennä isoa pihviä ja kasviksia uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jos teet pikkupihvejä, lisää ne pellille kasvisten viereen kypsennysajan puolivälissä. Viimeistele ruoka lehtipersiljalla tai basilikalla.
Määrä Ainesosa basilikaa
Vinkki: Tee mehevät kasvispihvit vaihtamalla jauheliha härkäpapuvalmisteeseen (Härkis).
Ravintosisältö
564
Energiaa kcal
2361
Energiaa kj
39,5 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,8 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
564
Energiaa kcal
2361
Energiaa kj
39,5 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,8 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























