Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit ja cajunkasvikset

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Mehevöitä jauhelihataikina reilulla satsilla kesäkurpitsaraasteetta ja taputtele sieviksi pikkupihveiksi tai yhdeksi jättiläiseksi. Pihvit kypsyvät kätevästi samalla pellillä mausteisten kasvisten kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 kpl) kesäkurpitsa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 rklrypsiöljyä
2 tloreganoa
1 tlsuolaa
1 tlrouhittua mustapippuria
1/2 dlkorppujauhoja
1/2 dlvettä
1 kplkananmuna
400 gjauhelihaa
3 rklsiemensekoitusta
1 rklrypsiöljyä

Cajunkasvikset

6 kplperunaa
3 kplporkkanaa
1 rklrypsiöljyä
2 tlcajunmaustesekoitusta
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

basilikaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Mittaa ½ rkl öljyä pannulle ja kuullota kesäkurpitsa ja sipulit pehmeiksi. Lisää oregano, suola ja pippuri. Anna seoksen jäähtyä.

    MääräAinesosa
    400 g(1 kpl) kesäkurpitsa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 rklrypsiöljyä
    2 tloreganoa
    1 tlsuolaa
    1 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Mittaa korppujauhot kulhoon. Sekoita vesi ja kananmuna joukkoon. Anna turvota 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkorppujauhoja
    1/2 dlvettä
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Lisää jäähtynyt kesäkurpitsaseos ja jauheliha korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta työlaudalla 8 pikkupihviä ja jätä ne odottamaan, tai taputtele suoraan pellille halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen jättipihvi. Voitele pihvit öljyllä ja lisää siemenet pinnalle.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1 rklrypsiöljyä
    3 rklsiemensekoitusta
  4. 4

    Valmista cajunkasvikset. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa ne paksuiksi tangoiksi. Sekoita 1 rkl öljyä, cajunmauste ja suola kulhossa. Kääntele kasviksia mausteöljyssä ja levitä ne leivinpaperilla päällystetyn pellin toiseen reunaan.

    MääräAinesosa
    6 kplperunaa
    3 kplporkkanaa
    1 rklrypsiöljyä
    2 tlcajunmaustesekoitusta
    1/4 tlsuolaa
  5. 5

    Kypsennä isoa pihviä ja kasviksia uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jos teet pikkupihvejä, lisää ne pellille kasvisten viereen kypsennysajan puolivälissä. Viimeistele ruoka lehtipersiljalla tai basilikalla.

    MääräAinesosa
    basilikaa

Vinkki: Tee mehevät kasvispihvit vaihtamalla jauheliha härkäpapuvalmisteeseen (Härkis).

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.7.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä