Nopea silakkapihvipaistos

Arvostele resepti
5 Annosta

30 min

Kokoa superhelppo peltiruoka valmiista silakkapihveistä ja pakastelohkoperunoista. Viimeistele salaattisekoituksella ja rapeilla siemenillä ja tarjoa tomaattisen jogurttikastikkeen kanssa.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
750 glohkoperunoita (pakaste)
400 gvalmiita silakkapihvejä
180 g(1 ps) salaattisekoitusta
30 gsiemensekoitusta
1/2 kplsitruunaa

Mausteöljy salaatille

1/2 kplsitruunan mehu
1/2 dlrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Tomaattinen jogurttikastike

2 dlmaustamatonta jogurttia
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
3 rkltilliä hienonnettuna
1/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kumoa lohkoperunat leivinpaperille pellille. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    750 glohkoperunoita (pakaste)
  2. 2

    Perunoiden kypsyessä valmista mausteöljy yhdistämällä kaikki aineet.

    MääräAinesosa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 kplsitruunan mehu
    1/4 tlsuolaa
    1/2 dlrypsiöljyä
  3. 3

    Lisää silakkapihvit pellille perunoiden lomaan. Jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 gvalmiita silakkapihvejä
  4. 4

    Sekoita jogurttikastikkeen kaikki ainekset.

    MääräAinesosa
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    2 dlmaustamatonta jogurttia
    3 rkltilliä hienonnettuna
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/4 tlsuolaa
  5. 5

    Ota pelti uunista, kun perunat ja silakkapihvit ovat valmiita. Pyöräytä salaattisekoitus öljykastikkeessa. Laita salaatti perunoiden ja silakkapihvien päälle pellille. Lohko sitruunanpuolikas. Lisää siemensekoitus ja sitruunalohkot pellille. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunaa
    180 g(1 ps) salaattisekoitusta
    30 gsiemensekoitusta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
30.9.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä