Siipipelti ja mangodippi | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Siipipelti ja mangodippi

Siipipelti ja mangodippi

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tästä viikonloppu voi alkaa! Kokoa perhe tai ystävät yhdessä kokkaamaan siipiä. Värikäs pelti täyttyy mehevistä kanansiivistä, mangosta, ruusukaalista ja punasipulista. Herkullisen rapeat ristikkoperunat kypsyvät samassa uunissa. Viimeistele kattaus helpolla hedelmäisellä dipillä.

Ainekset

1300 g
(2 pkt) maustettuja broilerinsiipiä
350 g
(3/4) mangoa
300 g
(1 pkt) ruusukaalia
1 kpl
iso punasipuli
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa

mangodippi

100 g
(1/4) mangoa
2 dl
chili- tai paprikamajoneesia

lisäksi

600 g
(1 ps) ristikkoperunoita (pakaste)
(siipikastiketta)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Asettele siivet leivinpaperille pellille. Paista kiertoilmalla 200-asteisessa uunissa tai ilman kiertoilmaa 225 asteessa 15 minuuttia. Valmistele sillä aikaa kasvikset.

1300 g
(2 pkt) maustettuja broilerinsiipiä
2

Huuhtele, kuori ja leikkaa mango isoiksi paloiksi. Säästä ¼ dippiä varten. Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit. Kuori sipuli ja leikkaa kapeiksi lohkoiksi.

1 kpl
iso punasipuli
300 g
(1 pkt) ruusukaalia
350 g
(3/4) mangoa
3

Levitä ristikkoperunat leivinpaperille toiselle pellille. Pane perunapelti uunin ylätasolle ja ota samalla siipipelti uunista. Siirrä siipiä pellin reunoille ja laita kasvikset keskelle, ruusukaalit leikkuupinta ylöspäin. Sivele ruusukaalit öljyllä ja mausta suolalla. Laita siipipelti uunin alatasolle. Paista 15–20 minuuttia, kunnes siivet ovat kypsiä ja perunat rapeita. Halutessasi voit käännellä kypsät siivet valmiissa siipikastikkeessa.

1/4 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
(siipikastiketta)
600 g
(1 ps) ristikkoperunoita (pakaste)
4

Soseuta loput mangopalat haarukalla kulhossa ja sekoita ne majoneesiin. Tarjoa dippi perunoiden ja siipien kanssa.

2 dl
chili- tai paprikamajoneesia
100 g
(1/4) mangoa

Vinkki: Valitse pellille sekä vahvempia että miedompia siipiä ruokailijoiden maun mukaan.

Vinkki: Tarjoa lisäksi porkkana-, kurkku- ja varsiselleritikkuja.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 10.9.2020
Muokattu: 2.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.