Siipipelti ja mangodippi
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tästä viikonloppu voi alkaa! Kokoa perhe tai ystävät yhdessä kokkaamaan siipiä. Värikäs pelti täyttyy mehevistä kanansiivistä, mangosta, ruusukaalista ja punasipulista. Herkullisen rapeat ristikkoperunat kypsyvät samassa uunissa. Viimeistele kattaus helpolla hedelmäisellä dipillä.
| 1300 g | (2 pkt) maustettuja broilerinsiipiä |
| 350 g | (3/4) mangoa |
| 300 g | (1 pkt) ruusukaalia |
| 1 kpl | iso punasipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| Mangodippi | |
|---|---|
| 100 g | (1/4) mangoa |
| 2 dl | chili- tai paprikamajoneesia |
| Lisäksi | |
| 600 g | (1 ps) ristikkoperunoita (pakaste) |
| (siipikastiketta) | |
- 1.
Asettele siivet leivinpaperille pellille. Paista kiertoilmalla 200-asteisessa uunissa tai ilman kiertoilmaa 225 asteessa 15 minuuttia. Valmistele sillä aikaa kasvikset.
- 2.
Huuhtele, kuori ja leikkaa mango isoiksi paloiksi. Säästä ¼ dippiä varten. Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit. Kuori sipuli ja leikkaa kapeiksi lohkoiksi.
- 3.
Levitä ristikkoperunat leivinpaperille toiselle pellille. Pane perunapelti uunin ylätasolle ja ota samalla siipipelti uunista. Siirrä siipiä pellin reunoille ja laita kasvikset keskelle, ruusukaalit leikkuupinta ylöspäin. Sivele ruusukaalit öljyllä ja mausta suolalla. Laita siipipelti uunin alatasolle. Paista 15–20 minuuttia, kunnes siivet ovat kypsiä ja perunat rapeita. Halutessasi voit käännellä kypsät siivet valmiissa siipikastikkeessa.
- 4.
Soseuta loput mangopalat haarukalla kulhossa ja sekoita ne majoneesiin. Tarjoa dippi perunoiden ja siipien kanssa.
Siipipelti ja mangodippi
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Tästä viikonloppu voi alkaa! Kokoa perhe tai ystävät yhdessä kokkaamaan siipiä. Värikäs pelti täyttyy mehevistä kanansiivistä, mangosta, ruusukaalista ja punasipulista. Herkullisen rapeat ristikkoperunat kypsyvät samassa uunissa. Viimeistele kattaus helpolla hedelmäisellä dipillä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1300 g | (2 pkt) maustettuja broilerinsiipiä |
| 350 g | (3/4) mangoa |
| 300 g | (1 pkt) ruusukaalia |
| 1 kpl | iso punasipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
Mangodippi | |
| 100 g | (1/4) mangoa |
| 2 dl | chili- tai paprikamajoneesia |
Lisäksi | |
| 600 g | (1 ps) ristikkoperunoita (pakaste) |
| (siipikastiketta) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Asettele siivet leivinpaperille pellille. Paista kiertoilmalla 200-asteisessa uunissa tai ilman kiertoilmaa 225 asteessa 15 minuuttia. Valmistele sillä aikaa kasvikset.
Määrä Ainesosa 1300 g (2 pkt) maustettuja broilerinsiipiä - 2
Huuhtele, kuori ja leikkaa mango isoiksi paloiksi. Säästä ¼ dippiä varten. Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit. Kuori sipuli ja leikkaa kapeiksi lohkoiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl iso punasipuli 300 g (1 pkt) ruusukaalia 350 g (3/4) mangoa - 3
Levitä ristikkoperunat leivinpaperille toiselle pellille. Pane perunapelti uunin ylätasolle ja ota samalla siipipelti uunista. Siirrä siipiä pellin reunoille ja laita kasvikset keskelle, ruusukaalit leikkuupinta ylöspäin. Sivele ruusukaalit öljyllä ja mausta suolalla. Laita siipipelti uunin alatasolle. Paista 15–20 minuuttia, kunnes siivet ovat kypsiä ja perunat rapeita. Halutessasi voit käännellä kypsät siivet valmiissa siipikastikkeessa.
Määrä Ainesosa 1/4 tl suolaa 1 rkl rypsiöljyä (siipikastiketta) 600 g (1 ps) ristikkoperunoita (pakaste) - 4
Soseuta loput mangopalat haarukalla kulhossa ja sekoita ne majoneesiin. Tarjoa dippi perunoiden ja siipien kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl chili- tai paprikamajoneesia 100 g (1/4) mangoa
Vinkki: Valitse pellille sekä vahvempia että miedompia siipiä ruokailijoiden maun mukaan.
Vinkki: Tarjoa lisäksi porkkana-, kurkku- ja varsiselleritikkuja.
Ravintosisältö
1341
Energiaa kcal
5615
Energiaa kj
84,0 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
86,0 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
58,0 g
Proteiinia
4,6 g
Suolaa
1341
Energiaa kcal
5615
Energiaa kj
84,0 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
86,0 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
58,0 g
Proteiinia
4,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (siipikastiketta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























