Siipipelti ja mangodippi

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Tästä viikonloppu voi alkaa! Kokoa perhe tai ystävät yhdessä kokkaamaan siipiä. Värikäs pelti täyttyy mehevistä kanansiivistä, mangosta, ruusukaalista ja punasipulista. Herkullisen rapeat ristikkoperunat kypsyvät samassa uunissa. Viimeistele kattaus helpolla hedelmäisellä dipillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1300 g(2 pkt) maustettuja broilerinsiipiä
350 g(3/4) mangoa
300 g(1 pkt) ruusukaalia
1 kpliso punasipuli
1 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa

Mangodippi

100 g(1/4) mangoa
2 dlchili- tai paprikamajoneesia

Lisäksi

600 g(1 ps) ristikkoperunoita (pakaste)
(siipikastiketta)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Asettele siivet leivinpaperille pellille. Paista kiertoilmalla 200-asteisessa uunissa tai ilman kiertoilmaa 225 asteessa 15 minuuttia. Valmistele sillä aikaa kasvikset.

    MääräAinesosa
    1300 g(2 pkt) maustettuja broilerinsiipiä
  2. 2

    Huuhtele, kuori ja leikkaa mango isoiksi paloiksi. Säästä ¼ dippiä varten. Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit. Kuori sipuli ja leikkaa kapeiksi lohkoiksi.

    MääräAinesosa
    1 kpliso punasipuli
    300 g(1 pkt) ruusukaalia
    350 g(3/4) mangoa
  3. 3

    Levitä ristikkoperunat leivinpaperille toiselle pellille. Pane perunapelti uunin ylätasolle ja ota samalla siipipelti uunista. Siirrä siipiä pellin reunoille ja laita kasvikset keskelle, ruusukaalit leikkuupinta ylöspäin. Sivele ruusukaalit öljyllä ja mausta suolalla. Laita siipipelti uunin alatasolle. Paista 15–20 minuuttia, kunnes siivet ovat kypsiä ja perunat rapeita. Halutessasi voit käännellä kypsät siivet valmiissa siipikastikkeessa.

    MääräAinesosa
    1/4 tlsuolaa
    1 rklrypsiöljyä
    (siipikastiketta)
    600 g(1 ps) ristikkoperunoita (pakaste)
  4. 4

    Soseuta loput mangopalat haarukalla kulhossa ja sekoita ne majoneesiin. Tarjoa dippi perunoiden ja siipien kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlchili- tai paprikamajoneesia
    100 g(1/4) mangoa

Vinkki: Valitse pellille sekä vahvempia että miedompia siipiä ruokailijoiden maun mukaan.

Vinkki: Tarjoa lisäksi porkkana-, kurkku- ja varsiselleritikkuja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (siipikastiketta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
10.9.2020
|
Päivitetty: 8.10.2025

Samankaltaisia reseptejä