Pese appelsiini. Vedä kuorimaveitsellä appelsiinin pinnasta ohuita pitkiä suikaleita. Suikaloi ne veitsellä pienemmiksi. Voit käyttää myös sitrusrautaa. Purista appelsiinista mehu. Sekoita appelsiininmehu ja -kuorisuikaleet, inkivääriraaste, oliiviöljy, sriracha, hunaja sekä mustapippuri keskenään. Kääntele broilerit joukkoon. Anna maustua noin 10 minuuttia.
Pese perunat ja halkaise perunat pituussuunnassa. Nosta perunat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Sekoita öljy, paprikajauhe ja suola. Sivele perunoiden leikkauspinta öljyseoksella. Nosta broilerinkoivet pellille leivinpaperin päälle perunoiden joukkoon. Lusikoi loppu marinadi koipien päälle.
Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja broileri kypsää.
Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Koristele pelti rucolalla. Tarjoa kastike kanapellin kanssa.
Vinkki: Sriracha-jogurttikastike sopii dippikastikkeeksi paloitelluille kasviksille.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
684
2864
29,8 g
8,3 g
36,5 g
10,5 g
3,3 g
63,5 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli