Inkivääri-appelsiinikanapelti

arvosana4/5

(4)arviota
4 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Tee koko ateria uunissa yhdellä pellillä. Broilerinkoivet marinoidaan raikkaalla inkivääri-appelsiinimarinadilla ja tarjotaan savupaprikaperunoiden ja lempeän tulisen kastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1200 g(2 pkt) maustettuja broilerin koipipaloja
1 kplappelsiini
2 rkltuoretta inkivääriä karkeaksi raastettuna
1 rkloliiviöljyä
1/2 rklsrirachakastiketta
1 tlhunajaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

SAVUPAPRIKAPERUNAT

800 g(6 kpl) uuniperunoita (rosamunda)
2 rkloliiviöljyä
1 tlsavupaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa

SRIRACHA-JOGURTTIKASTIKE

2 dlpaksua jogurttia
2 tlsrirachakastiketta
1 tlhunajaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

LISÄKSI

1 kplruukku rucolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese appelsiini. Vedä kuorimaveitsellä appelsiinin pinnasta ohuita pitkiä suikaleita. Suikaloi ne veitsellä pienemmiksi. Voit käyttää myös sitrusrautaa. Purista appelsiinista mehu. Sekoita appelsiininmehu ja -kuorisuikaleet, inkivääriraaste, oliiviöljy, sriracha, hunaja sekä mustapippuri keskenään. Kääntele broilerit joukkoon. Anna maustua noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini
    2 rkltuoretta inkivääriä karkeaksi raastettuna
    1 rkloliiviöljyä
    1/2 rklsrirachakastiketta
    1 tlhunajaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1200 g(2 pkt) maustettuja broilerin koipipaloja
  2. 2

    Pese perunat ja halkaise perunat pituussuunnassa. Nosta perunat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Sekoita öljy, paprikajauhe ja suola. Sivele perunoiden leikkauspinta öljyseoksella. Nosta broilerinkoivet pellille leivinpaperin päälle perunoiden joukkoon. Lusikoi loppu marinadi koipien päälle.

    MääräAinesosa
    800 g(6 kpl) uuniperunoita (rosamunda)
    2 rkloliiviöljyä
    1 tlsavupaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja broileri kypsää.

  4. 4

    Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Koristele pelti rucolalla. Tarjoa kastike kanapellin kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlpaksua jogurttia
    2 tlsrirachakastiketta
    1 tlhunajaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 kplruukku rucolaa

Vinkki: Sriracha-jogurttikastike sopii dippikastikkeeksi paloitelluille kasviksille.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.1.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä