Inkivääri-appelsiinikanapelti | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Inkivääri-appelsiinikanapelti
Play

Inkivääri-appelsiinikanapelti

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Koko ateria kypsyy uunissa yhdellä pellillä. Broilerinkoivet marinoidaan raikkaalla inkivääri-appelsiinimarinadilla ja tarjotaan savupaprikaperunoiden kanssa. Lempeän tulinen kastike maistuu dippinä tai kastikkeena.

Ainekset

1200 g
(2 pkt) maustettuja broilerin koipipaloja
1 kpl
appelsiini
2 rkl
tuoretta inkivääriä karkeaksi raastettuna
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 rkl
srirachakastiketta
1 tl
hunajaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

savupaprikaperunat

800 g
(6 kpl) uuniperunoita (Rosamunda)
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
savupaprikajauhetta
1/2 tl
suolaa

sriracha-jogurttikastike

2 dl
paksua jogurttia
2 tl
srirachakastiketta
1 tl
hunajaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

1
ruukku rucolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese appelsiini. Vedä kuorimaveitsellä appelsiinin pinnasta ohuita pitkiä suikaleita. Suikaloi ne veitsellä pienemmiksi. Voit käyttää myös sitrusrautaa. Purista appelsiinista mehu. Sekoita appelsiininmehu ja -kuorisuikaleet, inkivääriraaste, oliiviöljy, sriracha, hunaja sekä mustapippuri keskenään. Kääntele broilerit joukkoon. Anna maustua noin 10 minuuttia.

1 kpl
appelsiini
2 rkl
tuoretta inkivääriä karkeaksi raastettuna
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 rkl
srirachakastiketta
1 tl
hunajaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1200 g
(2 pkt) maustettuja broilerin koipipaloja
2

Pese perunat ja halkaise perunat pituussuunnassa. Nosta perunat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Sekoita öljy, paprikajauhe ja suola. Sivele perunoiden leikkauspinta öljyseoksella. Nosta broilerinkoivet pellille leivinpaperin päälle perunoiden joukkoon. Lusikoi loppu marinadi koipien päälle.

800 g
(6 kpl) uuniperunoita (Rosamunda)
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
savupaprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
3

Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja broileri kypsää.

4

Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Koristele pelti rucolalla. Tarjoa kastike kanapellin kanssa.

2 dl
paksua jogurttia
2 tl
srirachakastiketta
1 tl
hunajaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Sriracha-jogurttikastike sopii dippikastikkeeksi paloitelluille kasviksille.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2790

666

29,3 g

8,3 g

34,5 g

9,3 g

2,8 g

62,8 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tuoretta inkivääriä karkeaksi raastettuna,

0,5 rkl srirachakastiketta,

2 tl srirachakastiketta,

ruukku rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli