Pese juurekset. Lohko perunat kuorineen. Kuori ja paloittele lanttu, porkkanat sekä palsternakka.
Laita juurekset suureen kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Kääntele sekaisin. Levitä juurekset yhteen kerrokseen leivinpaperille pellille.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Juuresten kypsyessä mausta fileet sitruunanmehulla ja mausteilla. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset.
Ota pelti pois uunista ja käännä juurekset. Lisää kalafileet pelille juuresten joukkoon. Kypsennä vielä 10−15 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja kala kypsää. Tarjoa juures-kalapelti kermaviilikastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
334
1399
11,5 g
2,8 g
25,0 g
11,8 g
6,0 g
27,8 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli