Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo juures-kalapelti

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kypsennä koko ateria kätevästi uunissa yhdellä pellillä! Kotimaisista juureksista ja ahvenfileistä syntyy maukas ja terveellinen koko perheen ateria. Kolmen aineksen sitruunainen sinappikermaviilikastike kruunaa ruoan.

Ainekset

Juurekset

300 g
(3−4) perunaa
300 g
lanttua
200 g
(2−3) porkkanaa
200 g
palsternakkaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa

Ahvenfileet

500 g
ahvenfileitä (ruodottomia)
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Kermaviilikastike

200 g
(1 prk) kevyt kermaviiliä 6 %
1 rkl
sinappia
2 rkl
sitruunanmehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese juurekset. Lohko perunat kuorineen. Kuori ja paloittele lanttu, porkkanat sekä palsternakka.

300 g
(3−4) perunaa
300 g
lanttua
200 g
(2−3) porkkanaa
200 g
palsternakkaa
2

Laita juurekset suureen kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Kääntele sekaisin. Levitä juurekset yhteen kerrokseen leivinpaperille pellille.

2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
3

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

4

Juuresten kypsyessä mausta fileet sitruunanmehulla ja mausteilla. Tee kastike sekoittamalla kermaviilin joukkoon sinappi ja sitruunanmehu.

500 g
ahvenfileitä (ruodottomia)
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
200 g
(1 prk) kevyt kermaviiliä 6 %
1 rkl
sinappia
2 rkl
sitruunanmehua
5

Ota pelti pois uunista ja käännä juurekset. Lisää kalafileet pelille juuresten joukkoon. Kypsennä vielä 10−15 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja kala kypsää. Tarjoa juures-kalapelti kermaviilikastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 23.8.2021
|
Muokattu: 11.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

334

1399

11,5 g

2,8 g

25,0 g

11,8 g

6,0 g

27,8 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli