Pese juurekset. Lohko perunat kuorineen. Kuori ja paloittele lanttu, porkkanat sekä palsternakka.
Laita juurekset suureen kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Kääntele sekaisin. Levitä juurekset yhteen kerrokseen leivinpaperille pellille.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Juuresten kypsyessä mausta fileet sitruunanmehulla ja mausteilla. Tee kastike sekoittamalla kermaviilin joukkoon sinappi ja sitruunanmehu.
Ota pelti pois uunista ja käännä juurekset. Lisää kalafileet pelille juuresten joukkoon. Kypsennä vielä 10−15 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja kala kypsää. Tarjoa juures-kalapelti kermaviilikastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
334
1399
11,5 g
2,8 g
25,0 g
11,8 g
6,0 g
27,8 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli