Helppo juures-kalapelti
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kypsennä koko ateria kätevästi uunissa yhdellä pellillä! Kotimaisista juureksista ja ahvenfileistä syntyy maukas ja terveellinen koko perheen ateria. Kolmen aineksen sitruunainen sinappikermaviilikastike kruunaa ruoan.
| Juurekset | |
|---|---|
| 300 g | (3−4) perunaa |
| 300 g | lanttua |
| 200 g | (2−3) porkkanaa |
| 200 g | palsternakkaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | timjamia hienonnettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| Ahvenfileet | |
| 500 g | ahvenfileitä (ruodottomia) |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | timjamia hienonnettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kermaviilikastike | |
| 200 g | (1 prk) kevyt kermaviiliä 6 % |
| 1 rkl | sinappia |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
- 1.
Pese juurekset. Lohko perunat kuorineen. Kuori ja paloittele lanttu, porkkanat sekä palsternakka.
- 2.
Laita juurekset suureen kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Kääntele sekaisin. Levitä juurekset yhteen kerrokseen leivinpaperille pellille.
- 3.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 4.
Juuresten kypsyessä mausta fileet sitruunanmehulla ja mausteilla. Tee kastike sekoittamalla kermaviilin joukkoon sinappi ja sitruunanmehu.
- 5.
Ota pelti pois uunista ja käännä juurekset. Lisää kalafileet pelille juuresten joukkoon. Kypsennä vielä 10−15 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja kala kypsää. Tarjoa juures-kalapelti kermaviilikastikkeen kanssa.
Helppo juures-kalapelti
Kypsennä koko ateria kätevästi uunissa yhdellä pellillä! Kotimaisista juureksista ja ahvenfileistä syntyy maukas ja terveellinen koko perheen ateria. Kolmen aineksen sitruunainen sinappikermaviilikastike kruunaa ruoan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Juurekset | |
| 300 g | (3−4) perunaa |
| 300 g | lanttua |
| 200 g | (2−3) porkkanaa |
| 200 g | palsternakkaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | timjamia hienonnettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
Ahvenfileet | |
| 500 g | ahvenfileitä (ruodottomia) |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | timjamia hienonnettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kermaviilikastike | |
| 200 g | (1 prk) kevyt kermaviiliä 6 % |
| 1 rkl | sinappia |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese juurekset. Lohko perunat kuorineen. Kuori ja paloittele lanttu, porkkanat sekä palsternakka.
Määrä Ainesosa 300 g (3−4) perunaa 300 g lanttua 200 g (2−3) porkkanaa 200 g palsternakkaa - 2
Laita juurekset suureen kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Kääntele sekaisin. Levitä juurekset yhteen kerrokseen leivinpaperille pellille.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl timjamia hienonnettuna 1/2 tl suolaa - 3
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 4
Juuresten kypsyessä mausta fileet sitruunanmehulla ja mausteilla. Tee kastike sekoittamalla kermaviilin joukkoon sinappi ja sitruunanmehu.
Määrä Ainesosa 500 g ahvenfileitä (ruodottomia) 1 rkl sitruunanmehua 1 rkl timjamia hienonnettuna 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 200 g (1 prk) kevyt kermaviiliä 6 % 1 rkl sinappia 2 rkl sitruunanmehua - 5
Ota pelti pois uunista ja käännä juurekset. Lisää kalafileet pelille juuresten joukkoon. Kypsennä vielä 10−15 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja kala kypsää. Tarjoa juures-kalapelti kermaviilikastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
334
Energiaa kcal
1399
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,0 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
27,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
334
Energiaa kcal
1399
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,0 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
27,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























