Helppo peltifajitas

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Peltifajitas on helppo koko perheen texmex-herkku. Valmisteluun menee vain vartti ja uuni hoitaa loput. Tiskiäkin tulee vähän, sillä ruoka tehdään pellillä uunissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
450 g(1 pkt) kanan paistileikettä
36 g(1 ps) fajita-mausteseosta
1 kpllime
1 rklrypsiöljyä
1 kplpunainen paprika
1 kplkeltainen paprika
1 kplpunasipuli
8 kpl(1 pkt) vehnätortillaa
1 kplruukku korianteria

Lisäksi

230 g(1 prk) salsakastiketta
150 g(1 prk) ranskankermaa (creme fraiche 18 %)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Ota paistileikkeet huoneenlämpöön. Purista limestä mehu. Sekoita mausteseos, limenmehu ja öljy kulhossa. Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi. Kuori, halkaise ja lohko sipuli. Suikaloi paistileikkeet. Sekoita kana ja kasvikset marinadiin, levitä leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    450 g(1 pkt) kanan paistileikettä
    1 kpllime
    36 g(1 ps) fajita-mausteseosta
    1 rklrypsiöljyä
    1 kplpunainen paprika
    1 kplkeltainen paprika
    1 kplpunasipuli
  2. 2

    Paista peltiä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Kääri tortillat folioon ja laita uuniin lämpenemään viimeisten 5 minuutin ajaksi.

    MääräAinesosa
    8 kpl(1 pkt) vehnätortillaa
  3. 3

    Ota pelti uunista. Hienonna korianteri ja sekoita täytteiden joukkoon. Tarjoa fajitakset salsan ja ranskankerman kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku korianteria
    230 g(1 prk) salsakastiketta
    150 g(1 prk) ranskankermaa (creme fraiche 18 %)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.8.2021
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä