Sekoita jogurtti ja kaurahiutaleet kulhossa. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna ½ ruukkua basilikaa ja säästä loppu viimeistelyyn.
Sekoita sipuli, basilika, muna, oregano, pippuri, suola ja jauheliha kaura-jogurttiseokseen. Anna lihapullataikinan tekeytyä hetki.
Huuhtele kaali. Paloittele kukinnot suupaloiksi ja leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa tikuiksi. Siirrä kasvikset pellille leivinpaperille ja lisää öljy, cajunmauste ja suola. Kääntele mausteet joukkoon lastalla.
Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin noin 20 lihapullaa pellille kasvisten joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa 20−25 minuuttia. Viimeistele basilikalla. Tarjoa perunoiden, riisin tai ohrasuurimoiden kanssa.
Hyvästi hävikki: Jos jääkaapissa on kermaviiliä tai ruokakermaa, voit korvata sillä lihapullien jogurtin.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1396
334
19,8 g
6,3 g
11,0 g
5,0 g
3,3 g
25,8 g
1,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl cajunmaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli