Sekoita jogurtti ja kaurahiutaleet kulhossa. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna ½ ruukkua basilikaa ja säästä loppu viimeistelyyn.
Sekoita sipuli, basilika, muna, oregano, pippuri, suola ja jauheliha kaura-jogurttiseokseen. Anna lihapullataikinan tekeytyä hetki.
Huuhtele kaali. Paloittele kukinnot suupaloiksi ja leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa tikuiksi. Siirrä kasvikset pellille leivinpaperille ja lisää öljy, cajunmauste ja suola. Kääntele mausteet joukkoon lastalla.
Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin noin 20 lihapullaa pellille kasvisten joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa 20−25 minuuttia. Viimeistele basilikalla. Tarjoa perunoiden, riisin tai ohrasuurimoiden kanssa.
Hyvästi hävikki: Jos jääkaapissa on kermaviiliä tai ruokakermaa, voit korvata sillä lihapullien jogurtin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
334
1396
19,8 g
6,3 g
11,0 g
5,0 g
3,3 g
25,8 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl cajunmaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli