Lihapullapelti
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lihapullapelti on helppo arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Pellillinen herkullisesti maustettuja pyöryköitä ja kasviksia valmistuu vähillä tiskeillä.
| 2 dl | jogurttia (maustamatonta) |
| 1 dl | kaurahiutaleita (gluteenittomia) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa 10 % |
| 1 kpl | (800 g) romanesco- tai parsakaali |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | cajunmaustetta |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Sekoita jogurtti ja kaurahiutaleet kulhossa. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna ½ ruukkua basilikaa ja säästä loppu viimeistelyyn.
- 2.
Sekoita sipuli, basilika, muna, oregano, pippuri, suola ja jauheliha kaura-jogurttiseokseen. Anna lihapullataikinan tekeytyä hetki.
- 3.
Huuhtele kaali. Paloittele kukinnot suupaloiksi ja leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa tikuiksi. Siirrä kasvikset pellille leivinpaperille ja lisää öljy, cajunmauste ja suola. Kääntele mausteet joukkoon lastalla.
- 4.
Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin noin 20 lihapullaa pellille kasvisten joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa 20−25 minuuttia. Viimeistele basilikalla. Tarjoa perunoiden, riisin tai ohrasuurimoiden kanssa.
Lihapullapelti on helppo arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Pellillinen herkullisesti maustettuja pyöryköitä ja kasviksia valmistuu vähillä tiskeillä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | jogurttia (maustamatonta) |
| 1 dl | kaurahiutaleita (gluteenittomia) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa 10 % |
| 1 kpl | (800 g) romanesco- tai parsakaali |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | cajunmaustetta |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sekoita jogurtti ja kaurahiutaleet kulhossa. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna ½ ruukkua basilikaa ja säästä loppu viimeistelyyn.
Määrä Ainesosa 2 dl jogurttia (maustamatonta) 1 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia) 1 kpl sipuli 1 kpl ruukku basilikaa - 2
Sekoita sipuli, basilika, muna, oregano, pippuri, suola ja jauheliha kaura-jogurttiseokseen. Anna lihapullataikinan tekeytyä hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl ruukku basilikaa 1 kpl kananmuna 1 1/2 tl oreganoa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa 400 g (1 pkt) jauhelihaa 10 % - 3
Huuhtele kaali. Paloittele kukinnot suupaloiksi ja leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa tikuiksi. Siirrä kasvikset pellille leivinpaperille ja lisää öljy, cajunmauste ja suola. Kääntele mausteet joukkoon lastalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl (800 g) romanesco- tai parsakaali 3 kpl porkkanaa 2 rkl rypsiöljyä 2 tl cajunmaustetta 1/2 tl suolaa - 4
Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin noin 20 lihapullaa pellille kasvisten joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa 20−25 minuuttia. Viimeistele basilikalla. Tarjoa perunoiden, riisin tai ohrasuurimoiden kanssa.
Hyvästi hävikki: Jos jääkaapissa on kermaviiliä tai ruokakermaa, voit korvata sillä lihapullien jogurtin.
Ravintosisältö
336
Energiaa kcal
1407
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
26,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
336
Energiaa kcal
1407
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
26,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl cajunmaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























