Sadonkorjaajan broileripelti

arvosana4/5

(11)arviota
4 Annosta

40 min (josta 20 min aktiivista)

Yhden pellin broileriruoka on kiireisen arjen pelastaja. Lado broilerit ja kasvikset samalle pellille ja anna uunin hoitaa loput.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 kpl) kesäkurpitsa
300 g(1 kpl) parsakaali
2 kplsuippopaprikaa
1 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
800 g(10-12) keitettyä perunaa
400 g(1 pkt) broilerin fileeleikkeitä
4 rklpestoa
(basilikaa)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele kasvikset. Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa kaikki kasvikset 2–3 cm:n paloiksi. Laita kasvikset leivinpaperille pellille. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    300 g(1 kpl) kesäkurpitsa
    300 g(1 kpl) parsakaali
    2 kplsuippopaprikaa
    1 rklrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Puolita tai lohko perunat. Levitä broilerifileille pestoa. Lisää fileet ja perunat kasvisten kanssa pellille. Jatka paistamista 15 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää. Viimeistele halutessasi basilikalla.

    MääräAinesosa
    800 g(10-12) keitettyä perunaa
    400 g(1 pkt) broilerin fileeleikkeitä
    4 rklpestoa
    (basilikaa)

Vinkki: Tarjoa peltiruoan kaverina esimerkiksi yrteillä maustettua kermaviiliä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.7.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä