Sadonkorjaajan broileripelti
40 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Yhden pellin broileriruoka on kiireisen arjen pelastaja. Lado broilerit ja kasvikset samalle pellille ja anna uunin hoitaa loput.
| 300 g | (1 kpl) kesäkurpitsa |
| 300 g | (1 kpl) parsakaali |
| 2 kpl | suippopaprikaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 800 g | (10-12) keitettyä perunaa |
| 400 g | (1 pkt) broilerin fileeleikkeitä |
| 4 rkl | pestoa |
| (basilikaa) |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele kasvikset. Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa kaikki kasvikset 2–3 cm:n paloiksi. Laita kasvikset leivinpaperille pellille. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 10 minuuttia.
- 2.
Puolita tai lohko perunat. Levitä broilerifileille pestoa. Lisää fileet ja perunat kasvisten kanssa pellille. Jatka paistamista 15 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää. Viimeistele halutessasi basilikalla.
Yhden pellin broileriruoka on kiireisen arjen pelastaja. Lado broilerit ja kasvikset samalle pellille ja anna uunin hoitaa loput.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 kpl) kesäkurpitsa |
| 300 g | (1 kpl) parsakaali |
| 2 kpl | suippopaprikaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 800 g | (10-12) keitettyä perunaa |
| 400 g | (1 pkt) broilerin fileeleikkeitä |
| 4 rkl | pestoa |
| (basilikaa) |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele kasvikset. Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa kaikki kasvikset 2–3 cm:n paloiksi. Laita kasvikset leivinpaperille pellille. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 300 g (1 kpl) kesäkurpitsa 300 g (1 kpl) parsakaali 2 kpl suippopaprikaa 1 rkl rypsiöljyä 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Puolita tai lohko perunat. Levitä broilerifileille pestoa. Lisää fileet ja perunat kasvisten kanssa pellille. Jatka paistamista 15 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää. Viimeistele halutessasi basilikalla.
Määrä Ainesosa 800 g (10-12) keitettyä perunaa 400 g (1 pkt) broilerin fileeleikkeitä 4 rkl pestoa (basilikaa)
Vinkki: Tarjoa peltiruoan kaverina esimerkiksi yrteillä maustettua kermaviiliä.
Ravintosisältö
419
Energiaa kcal
1753
Energiaa kj
14,0 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
419
Energiaa kcal
1753
Energiaa kj
14,0 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























