Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalapuikkopelti

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo ja värikäs kalapuikkopelti valmistetaan pakasteesta löytyvistä kalapuikoista ja lohkoperunoista. Lisukkeeksi pyöräytetään raikas sitruunainen hernetahna.

Ainekset

800 g
(2 ps) kuorellisia lohkoperunoita
360 g
(1 pkt) täysjyvä fileekalapuikkoja
2 kpl
porkkanaa
1 tl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa

Sitruunainen hernedippi

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
paksua jogurttia
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

sitruunaviipaleita
tilliä
(ketsuppia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Levitä perunat leivinpaperille pellille. Ota kalapuikot huoneenlämpöön. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Sekoita öljy ja suola porkkanoihin. Levitä porkkanat perunoiden viereen. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

800 g
(2 ps) kuorellisia lohkoperunoita
360 g
(1 pkt) täysjyvä fileekalapuikkoja
2 kpl
porkkanaa
1 tl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
2

Siirrä perunat ja porkkanat pellin reunoille ja levitä kalapuikot keskelle. Paista kalapuikot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

800 g
(2 ps) kuorellisia lohkoperunoita
2 kpl
porkkanaa
360 g
(1 pkt) täysjyvä fileekalapuikkoja
3

Sulata herneet mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipuli. Soseuta hernetahnan ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
paksua jogurttia
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Viimeistele kalapuikkopelti sitruunaviipaleilla, tillillä ja halutessasi ketsupilla.

sitruunaviipaleita
tilliä
(ketsuppia)
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.1.2024
|
Muokattu: 26.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

398

1667

11,8 g

2,3 g

49,8 g

5,5 g

4,8 g

19,5 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sitruunaviipaleita,

tilliä,

(ketsuppia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli