Kalapuikkopelti
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo ja värikäs kalapuikkopelti valmistetaan pakasteesta löytyvistä kalapuikoista ja lohkoperunoista. Lisukkeeksi pyöräytetään raikas sitruunainen hernetahna.
| 800 g | (2 ps) kuorellisia lohkoperunoita |
| 360 g | (1 pkt) täysjyvä fileekalapuikkoja |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| Sitruunainen hernedippi | |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | paksua jogurttia |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| sitruunaviipaleita | |
| tilliä | |
| (ketsuppia) | |
- 1.
Levitä perunat leivinpaperille pellille. Ota kalapuikot huoneenlämpöön. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Sekoita öljy ja suola porkkanoihin. Levitä porkkanat perunoiden viereen. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 2.
Siirrä perunat ja porkkanat pellin reunoille ja levitä kalapuikot keskelle. Paista kalapuikot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- 3.
Sulata herneet mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipuli. Soseuta hernetahnan ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.
- 4.
Viimeistele kalapuikkopelti sitruunaviipaleilla, tillillä ja halutessasi ketsupilla.
Helppo ja värikäs kalapuikkopelti valmistetaan pakasteesta löytyvistä kalapuikoista ja lohkoperunoista. Lisukkeeksi pyöräytetään raikas sitruunainen hernetahna.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (2 ps) kuorellisia lohkoperunoita |
| 360 g | (1 pkt) täysjyvä fileekalapuikkoja |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
Sitruunainen hernedippi | |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | paksua jogurttia |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| sitruunaviipaleita | |
| tilliä | |
| (ketsuppia) | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Levitä perunat leivinpaperille pellille. Ota kalapuikot huoneenlämpöön. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Sekoita öljy ja suola porkkanoihin. Levitä porkkanat perunoiden viereen. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 800 g (2 ps) kuorellisia lohkoperunoita 360 g (1 pkt) täysjyvä fileekalapuikkoja 2 kpl porkkanaa 1 tl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa - 2
Siirrä perunat ja porkkanat pellin reunoille ja levitä kalapuikot keskelle. Paista kalapuikot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 800 g (2 ps) kuorellisia lohkoperunoita 2 kpl porkkanaa 360 g (1 pkt) täysjyvä fileekalapuikkoja - 3
Sulata herneet mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipuli. Soseuta hernetahnan ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) pakasteherneitä 1 kpl valkosipulinkynsi 3 rkl paksua jogurttia 2 rkl sitruunanmehua 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Viimeistele kalapuikkopelti sitruunaviipaleilla, tillillä ja halutessasi ketsupilla.
Määrä Ainesosa sitruunaviipaleita tilliä (ketsuppia)
Ravintosisältö
398
Energiaa kcal
1667
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,8 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
398
Energiaa kcal
1667
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,8 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunaviipaleita, tilliä, (ketsuppia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























