Kalapuikkopelti

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Helppo ja värikäs kalapuikkopelti valmistetaan pakasteesta löytyvistä kalapuikoista ja lohkoperunoista. Lisukkeeksi pyöräytetään raikas sitruunainen hernetahna.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(2 ps) kuorellisia lohkoperunoita
360 g(1 pkt) täysjyvä fileekalapuikkoja
2 kplporkkanaa
1 tlrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa

Sitruunainen hernedippi

200 g(1 ps) pakasteherneitä
1 kplvalkosipulinkynsi
3 rklpaksua jogurttia
2 rklsitruunanmehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

sitruunaviipaleita
tilliä
(ketsuppia)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Levitä perunat leivinpaperille pellille. Ota kalapuikot huoneenlämpöön. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Sekoita öljy ja suola porkkanoihin. Levitä porkkanat perunoiden viereen. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    800 g(2 ps) kuorellisia lohkoperunoita
    360 g(1 pkt) täysjyvä fileekalapuikkoja
    2 kplporkkanaa
    1 tlrypsiöljyä
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Siirrä perunat ja porkkanat pellin reunoille ja levitä kalapuikot keskelle. Paista kalapuikot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    800 g(2 ps) kuorellisia lohkoperunoita
    2 kplporkkanaa
    360 g(1 pkt) täysjyvä fileekalapuikkoja
  3. 3

    Sulata herneet mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipuli. Soseuta hernetahnan ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) pakasteherneitä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 rklpaksua jogurttia
    2 rklsitruunanmehua
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Viimeistele kalapuikkopelti sitruunaviipaleilla, tillillä ja halutessasi ketsupilla.

    MääräAinesosa
    sitruunaviipaleita
    tilliä
    (ketsuppia)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunaviipaleita, tilliä, (ketsuppia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
26.1.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä